Liderii UDTR sărbătoresc Ramazan Bayram

239
1
Liderii UDTR sărbătoresc Ramazan Bayram - sarbatoareudtr-1467636071.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Uniunii Democrate Turce din România (UDTR) au organizat, astăzi, o conferință de presă în care au prezentat ultimele acțiuni organizate de membrii uniunii.


La întâlnirea cu jurnaliștii au participat deputatul Iusein Ibram, președintele UDTR, Osman Fedbi, și secretarul general al UDTR, Ervin Ibraim. Și pentru că evenimentul a avut loc în preajma "Sărbătorii Ramazanului", liderii UDTR au vorbit în principal despre semnificația religioasă a lunii Ramazan și despre importanța acesteia pentru etnicii turci din România. 


"Luna Ramazan a început în data de 6 iunie când cei peste 27.000 de etnici turci au intrat în postul de purificare spirituală și trupească și se încheie cu trei zile de sărbătoare începând cu data de 5 iulie. Postul din luna Ramazan constituie unul dintre cei trei stâlpi ai religiei islamice, perioada în care credincioșii caută pacea, echilibrul și buna înțelegere cu oamenii indiferent de religie", a spus președintele UDTR, Osman Fedbi. 


Totodată, liderul UDTR a mai precizat că tradițională în luna Ramazan este cina de iftar care încheie postul diurn și se servește în familie, cu prietenii sau cu persoane de condiție materială modestă. 


În acest context, Osman Fedbi a mai adăugat că, în această perioadă UDTR a oferit cine de iftar la care au participat personalități din spațiul public dar și numeroși membri ai comunității atât din județele Constanța dar și din Tulcea, Galați, Brăila și din București. 


Tot cu prilejul acestei sărbători, în cadrul acțiunii "Revigorarea tradițiilor și obiceiurilor turcești", din data de 30 iunie, Comisia de Femei a UDTR a evocat tradițiile legate de cina de iftar.


Postul de 29 de zile se încheie cu trei zile de sărbătoare, în perioada 5-7 iulie când etnicii turci petrec în familie vizitându-și rudele vârstnice. În aceste zile de sărbătoare de pe mesele îmbelșugate ale musulmanilor nu lipsesc baclavalele și sarailiile, delicii tradiționale ale turcilor dorbogeni. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4755 secunde