Lider nou la PNL Constanța. George Muhscină, ales, cu chiu, cu vai, președinte

1831
3
Lider nou la PNL Constanța. George Muhscină, ales, cu chiu, cu vai, președinte - 314909651841490972437-1490994076.jpg

Articole de la același autor

Liberalii din Constanța s-au reunit, vineri, la Casa de Cultură din Constanța pentru a alege noul Birou Politic al Organizației Municipale Constanța. La întrunire erau așteptați 703 membri însă, în final, nu au mai ajuns nici măcar jumătate dintre aceștia. Mai mult, cu toate că pentru funcția de președinte, pe buletinul de vot, erau înscrise trei persoane, George Muhscină, Sorina Tușa și Stere Hira, doar Muhscină a fost prezent în sală, ceilalți doi refuzând să participe pe motiv că alegerile sunt nestatutare. 


Pe de altă parte, mai mulți liberali au refuzat sa vină la întrunire, după ce senatorul Vergil Chițac, președinte interimar al Organizației Municipale a PNL Constanța, le-a recomandat să nu participe deoarece, din punctul său de vedere, nu au fost respectate condițiile privind desfășurarea alegerilor. De altfel, el a și anunțat că a atacat în instanță decizia de organizare a alegerilor la Organizația Municipală Constanța. 
  
În altă ordine de idei, situația actuală a unei filiale divizată de scandalurile din interior, o filială împărțită în două tabere, cea a lui Dragomir și cea a lui Chițac, a fost trădată și de fețele triste ale celor de la prezidiu, liberali mult prea obosiți de scandalul din ultimele zile pe tema alegerilor interne despre care ziarul "Cuget Liber" a relatat în edițiile anterioare. 
În debutul ședinței, președintele Organizației Județene a PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, a anunțat faptul că dacă nu sunt prezente 353 de persoane din totalul de 703 membri, se va organiza o ședință extraordinară, după o pauză de 15 minute de la suspendarea ședinței ordinare. 


"Vreau să fac câteva precizări pentru colegii din sală vizavi de multe comentarii ce au curs în ultimele zile, mă refer la acuze. Câteva lămuriri trebuiesc făcute și nu voi intra într-o polemică cu cei care au aruncat cuvinte grele asupra noastră, asupra partidului. Mai întâi, astăzi va avea loc comitetul local al filialei municipale Constanța, unul în care vom alege noua conducere. Va fi aleasă pentru că cea de până acum este cea numită de către un Birou Politic anul trecut, pe 3 martie. S-a contestat faptul că această ședință are loc fără consultarea echipei de la municipiu, fără anumite aprobări. Toate hotărârile luate sunt în conformitate cu statutul partidului, cu regulamentul și luate cu vot atât în Biroul Politic Județean cât și în Comisia pentru alegeri.


Corespondența cu organizațiile, în special cu cea municipală, s-a făcut în scris, cu adrese de înaintare, cu înștiințări ale președintelui interimar și votul dat pentru ziua de astăzi a avut loc în BPJ din 19 martie, la care au participat inclusiv președintele Raluca Turcan și secretarul general Cristian Bușoi. Până la acea dată, organizația municipală nu a fost capabilă să înainteze o propunere pentru această adunare generală. În calitate de președinte al filialei, nu este ușor să fii bombardat zilnic cu mesaje și să fii acuzat pe nedrept, și să vii să susții lucruri care nu sunt adevărate, care nu sunt statutare, conform cu regulamentul partidului. Nu am să răspund cu aceeași monedă, nu mă caracterizează și nu întorc vorbele în același mod. Deși nu este cvorum, putem continua lucrările în ședință extraordinară. Așa scrie în statutul partidului, așa facem și noi", a spus Gheorghe Dragomir. 


În cele din urmă, a început procesul de votare cu cei 318 liberali prezenți, iar, la final, Comitetul de Coordonare Local al Organizație Municipale Constanța a PNL l-a ales în funcția de președinte al organizației pe consilierul județean George Muhscină. 
În urma centralizării celor 318 voturi valabil exprimate, noul președinte al Organizației municipale PNL Constanța, George Muhscină, a fost ales cu 301 voturi, în timp ce contracandidații Hira Stere și Sorina Tușa au obținut 7 voturi, respectiv 8 voturi.
Noul Birou Politic Local al Organizației municipale PNL Constanța este format din doi prim-vicepreședinți, opt vicepreședinți, 15 membri și un trezorier.


Funcția de prim-vicepreședinte Domeniul Strategii Politice și Comunicare a revenit, în urma exprimării voturilor membrilor prezenți, lui Costel Stanca – 273 voturi, în timp ce contracandidații săi au obținut: Cătălin Anghel – 18 voturi, Hira Stere – 8 voturi și Victor Constantin – 7 voturi. Prim-vicepreședinte Domeniul Politici Publice a fost ales Marius Enescu (250 voturi), în timp ce Ioan Solomon a obținut 13 voturi, Oana Maria Florea 5 voturi și Sorina Tușa 3 voturi.
Cei opt vicepreședinți ai BPL al Organizației municipale PNL Constanța sunt:


1. Departamentul Strategii și Relații Politice – Mihnea Claudiu Drumea (257 voturi);
2. Departamentul Imagine, Comunicare, Relații mass-media, Purtător de Cuvânt – Marius Pricopie (256 voturi);
3. Departamentul Politici Economice, Mediu de Afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene – Costin Avătavului (264 voturi);
4. Departamentul Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni – Liviu Popa (268 voturi);
5. Departamentul Justiție, Siguranța Națională, Ordine Publică și Siguranța cetățeanului – Bogdan Barață (253 voturi);
6. Departamentul Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală – Cristina Andreea Văsii (275 voturi);
7. Departamentul Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport – Raluca Andreea Trandafir (272 voturi);
8. Departamentul Politici în Sănătate – Ioan Tofolean (311 voturi)


Cei 15 membri ai BPL al Organizației municipale PNL Constanța sunt următorii: Mihai Flavius Barbu, Adriana Câmpeanu, Constantin Demeca, Andrei Dimancea, Enache Enache, Alexandru Gurahan, Kacic Giani, Bogdan Lotreanu, Rodica Maria Murineanu, Maria Neagu, Cristian Omocea, Diana Gabriela Pascu-Tudoran, Lucian Stania, Marius Tulică și Ilie Zelca. Din noul Birou Politic Local al Organizației municipale a PNL Constanța mai face parte și trezorierul Coca Leana Tudor.


La Comitetul de Coordonare Local al Organizației municipale a PNL Constanța au participat președintele Filialei PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, deputații Bogdan Huțucă și Robert Boroianu, consilieri județeni și municipali și secretarul general al PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.




Comentează știrea

costica
1 aprilie 2017
Cel mai important moment este acum!

Lucru acasa, nou in 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarucostica1963@gmail com

un cititor
2 aprilie 2017
hai sa radem

Zice autoarea.. in alta ordine de idei... apoi zice Dragomir... astăzi va avea loc comitetul local... apoi, cica Avatavului cu fonduri europene si tot asa. Nu mai pot.

ady
2 aprilie 2017
Adunătură de machedoni

pnl este o adunătură de machedoni

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5307 secunde