Liberalii, semnal de alarmă! Sumele de peste 2.000 euro nejustificate și trimise de Diaspora, confiscate

1451
Liberalii, semnal de alarmă! Sumele de peste 2.000 euro nejustificate și trimise de Diaspora, confiscate - guvernbanidiaspora-1528031573.jpg
Senatorul PNL Florin Cîțu a afirmat că PSD și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au mințit când au susținut că nu se grăbesc să aprobe proiectul care îi obligă pe românii din Diaspora să justifice sumele de peste 2.000 de euro trimise în țară, Guvernul adoptând documentul la ultima ședință care a avut loc săptămâna trecută.


"PSD acoperă gaura la buget cu banii românilor din Diaspora! Dragnea și PSD au pus ochii și pe banii românilor din Diaspora. Sumele peste 1.000 de euro urmau să fie confiscate dacă nu erau justificate cu documente. Chiar și cel care deține doar cu numele poziția de ministru al finatelor publice ne asigură că nu se grăbesc cu o astfel de lege. Au mințit! A câtă oară? La câteva săptămâni după aceste asigurări, în ședința de Guvern a fost aprobată hotărârea de Guvern care confiscă banii românilor trimiși în țara dacă nu sunt justificați cu documente. Au făcut o singură concesie. Pragul este acum de 2.000 de euro", a scris pe Facebook, senatorul PNL Florin Cîțu.


Guvernul a aprobat, în ultima ședință, proiectul de lege pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative pentru transpunerea în legislația internă a Directivei UE 2015/849 privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului. Astfel, sumele de peste 2.000 euro nejustificate și trimise de Diaspora ar urma să fie confiscate.


Proiectul de lege urmează a fi trimis la Parlament spre dezbatere și adoptare, înainte de a fi promulgat de către președintele Klaus Iohannis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.541 secunde