Liberalii constănțeni susțin că prima rectificare bugetară urmărește interesele cetățeanului

60
Liberalii constănțeni susțin că prima rectificare bugetară urmărește interesele cetățeanului - leibancnotenoi0021bc13b8cc8-1375438554.jpg

Articole de la același autor

Liberalii constănțeni susțin că Guvernul Uniunii Social Liberale a făcut tot posibilul ca rectificarea bugetară să conducă la respectarea Programului de guvernare și a promisiunilor electorale, în limitele permise de exercițiul bugetar curent și de condițiile economice existente.  Ei spun că, urmând acest deziderat fondurile s-au îndreptat către domenii prioritare cum ar fi sănătatea, educația, ordinea publică și justiția. 


"Ministerul Sănătății a primit suplimentări de peste un miliard de lei, de la un buget inițial de 8,68 miliarde de lei. Alte 90 de milioane de lei vor fi acordați Ministerului Sănătății pentru programul de maternități. În cadrul acestui program, unele maternități au fost finalizate, dar nu au fost recepționate, altele mai au nevoie de 15-20%. Educația va primi 40 de milioane de lei pentru modernizarea școlilor și alte 40 de milioane de lei, din profitul Loteriei Naționale, pentru săli de sport și construcții ANL", se spune într-un comunicat de presă transmis redacției.


Potrivit sursei citate, construcția bugetară pe anul 2013 a fost gândită în sensul relansării investițiilor. "Anul acesta, în România încep investiții de peste 10 miliarde de euro, care vor crea, doar până la finalul acestui an, aproximativ 50.000 de locuri de muncă. Guvernul USL a reîntregit salariile și este foarte aproape să finalizeze returnarea către pensionari a banilor reținuți ilegal de PDL la plata CASS. Executivul a luat aceste măsuri fără a face niciun fel de datorii suplimentare. Salariul minim pe economie a crescut la 750 lei de la 1 februarie 2013 iar în cea de-a doua etapă se estimează că salariul va ajunge la 800 de lei, fapt de care vor beneficia 677.267 de români", mai transmis liberalii constănțeni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5268 secunde