Liberalii constănțeni, alături de problemele cadrelor medicale

73
Liberalii constănțeni, alături de problemele cadrelor medicale - pnl-1376036519.jpg

Articole de la același autor

Liberalii constănțeni transmit că, principala preocupare a Ministerului Sănătății este promovarea proiectelor de lege care constituie reforma sistemului sanitar. Printr-un comunicat de presă, PNL Constanța susține că, în acest moment, se află în dezbatere publică proiectul privind creșterea veniturilor medicilor, cel privind statutul spitalelor, cel referitor la răspunderea civilă (malpraxis), precum și principiile și elementele constitutive ale pachetului de bază.




"Măsura privind introducerea CASS (contribuției de asigurări sociale de sănătate) în cazul veniturilor obținute din chirii de persoanele fizice are în vedere lărgirea bazei de contribuție. Partidul Național Liberal consideră că acest lucru reprezintă un prim pas în vederea implementării unei abordări fiscale unitare, astfel încât contribuțiile pentru sănătate să fie plătite de către persoanele care obțin venituri și din alte surse decât cele de natură salarială. Ministerul Sănătății a apreciat întotdeauna activitatea medicilor, fiind de părere că aceștia trebuie să se bucure de respect, ceea ce presupune și un nivel de venituri corespunzător. De aproximativ o săptămână se află în dezbatere publică un proiect de lege, asumat de Ministerul Sănătății, privind creșterea veniturilor medicilor din spitale", susțin liberalii constănțeni în comunicatul de presă remis redacției "Cuget Liber". 


Mai exact, este vorba despre un proiect pilot, care se va desfășura în 12 spitale, începând cu 1 ianuarie 2014. Astfel, Ministerul Sănătății nu face o lege a salarizării, ci una destinată creșterii veniturilor medicilor. Proiectul încearcă să propună o soluție la două probleme fundamentale ale sistemului de sănătate: cum să fie oprită plecarea medicilor și cum să se aducă mai mulți bani în spital. 


"Prin acest proiect, medicii sunt scoși din grila de salarizare bugetară și vor avea propria grilă, la care se adaugă venituri suplimentare din plata pe criterii de performanță, precum și din posibilitatea de a trata pacienți privați în spitalele publice. În guvernarea trecută nu a existat nicio strategie și nicio viziune cu privire la sistemul sanitar, pornind de la date clare, de câte spitale este nevoie, unde, cu ce specialități. Închiderea spitalelor s-a făcut arbitrar și fără alte măsuri", mai susțin liberalii constănțeni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4162 secunde