Leonard Orban, vehiculat pentru postul de consilier al lui Iohannis

68
Leonard Orban, vehiculat pentru postul de consilier al lui Iohannis - consilieralluiiohannis-1420557370.jpg

Articole de la același autor

Fostul comisar european Leonard Orban, al cărui nume a fost avansat neoficial ca viitor consilier al președintelui Klaus Iohannis, a demisionat din postul de președinte al Consiliului de Administrație al Institutului European din România (IER), el urmând să părăsească acest post la 15 ianuarie.
Demisia a fost depusă la 29 decembrie, iar decizia prin care premierul Victor Ponta ia act de acest gest a fost publicată marți în Monitorul Oficial, cu valabilitate din 15 ianuarie.
Orban conduce Consiliul de Administrație al Institutului European din România din noiembrie 2013, când a fost numit de premierul Ponta.
La 20 decembrie, surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Leonard Orban va coordona, în calitate de consilier prezidențial, domeniul afacerilor europene.
Orban a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, comisar european pentru multilingvism în intervalul ianuarie 2007-februarie 2010, ministru al Afacerilor Europene în Guvernul Boc, începând cu septembrie 2011, fiind menținut pe această funcție ministerială în Guvernul Ungureanu și în primul Guvern Ponta.
Orban a mai fost consilier prezidențial pentru afaceri europene al președintelui Traian Băsescu între 2010 și 2011.
În 23 octombrie 2012, Leonard Orban nu a primit numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5685 secunde