La Mangalia, taxele și impozitele rămân neschimbate

156
La Mangalia, taxele și impozitele rămân neschimbate - lamangaliataxelesiimpozitele-1393509315.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia au votat, într-o ședință extraordinară, hotărârea privind taxele și impozitele locale pe anul în curs. Proiectul inițiat de primarul Cristian Radu prevede ca taxele și impo-zitele să rămână la valoarea de anul trecut, atât pentru persoanele juridice, cât și pentru persoanele fizice. 
Conform documentului, pentru determinarea impozitului pe clădiri și a taxei pentru eliberarea auto-rizației de construire în cazul persoanelor fizice, precum și a impozitului pe teren, pentru anul 2014, se menține delimitarea zonelor aprobată prin HCL 52/2006 cu modificările și completările ulte-rioare, privind încadrarea pe zone a terenurilor din Municipiul Mangalia. 
În baza proiectului adoptat de consilieri, se anulează creanțele fiscale restante, mai mici de 10 lei, aflate în sold la data de 31 decembrie 2013, iar persoanele ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indem-
nizație de șomaj sau ajutor social beneficiază de o reducere de 50% de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren. 
În timpul dezbaterilor referitoare la taxe și impozite, reprezentanții PDL în CL au votat împotriva proiectului propus de primar, invocând argumente pe care ceilalți colegi consilieri le-au catalogat ca fiind declarații politice cu caracter electoral, încălcând astfel procedura de desfășurare a ședinței. La rândul său, primarul Radu Cristian, a explicat că impozitele pentru persoane fizice sunt la nivelul minim impus de Codul Fiscal. 
"Este regretabil faptul că unii folosesc ședințele CL pentru in-terese de partid și refuză adoptarea unor proiecte benefice orașului nostru. Taxele pentru persoane juridice au rămas la nivelul de anul trecut, iar cei care au contestat valoarea acestora în ședința de Consiliu 
s-au transformat în avocați cu simbrie ai unor companii cu afaceri în zona Mangaliei și care nici măcar nu au sediul în orașul nostru, dar refuză să plătească dările la bugetul local", a explicat primarul. 
El a mai spus că principala direcție în care se duc banii publici este plata datoriilor acumulate în anii 2000, prin contracte păguboase pentru Primăria Mangalia. 
"Am vrut să reducem taxele, dar nu ne permite legea pentru că suntem între primele 10 primării din țară la arierate, din cauza cheltuielilor nejustificate de acum 10-12 ani", a menționat primarul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Șofer din Mangalia, prins băut la volan
Pagina a fost generata in 0.6863 secunde