La Mangalia au fost majorate amenzile pentru nerespectarea regulamentului parcărilor

479
La Mangalia au fost majorate amenzile pentru nerespectarea regulamentului parcărilor - mangaliaparcari-1624979904.jpg
Consiliul Local Mangalia a adoptat, recent, un proiect de hotărâre, prin care șoferii pot fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000 – 2.000 de lei, dacă nu respectă Regulamentul parcărilor din localitate. Cuantumul amenzilor a fost majorat de la valoarea cuprinsă între 100 - 500 de lei, așa cum era prevăzut în HCL Nr. 57/04.05.2018, ca urmare a repetatelor încălcări ale Regulamentului de parcare, din Mangalia. Potrivit documentului, constituie contravenție utilizarea fără drept a unui loc de parcare dintre cele marcate și prevăzute cu indicatoare specifice, nerespectarea programului instituit pentru parcările de reședință, cele mixte sau cele cu tarif orar.

O altă încălcare a regulamentului o constituie ocuparea domeniului public/privat al UAT-ului cu autovehicule având probleme tehnice, avarii, precum și a celor cu afișe publicitare, fără achitarea taxelor locale specifice. Ocuparea unui loc, în parcările cu plată, fără achitarea tarifului sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, constituie, de asemenea, contravenție.

Alte puncte din regulament se referă la rezervarea ilegală a locurilor de parcare, prin amplasarea de panouri sau alte obiecte marcate/nemarcate sau a celor cu marcaje de interdicție pentru parcare; inscripționarea fără drept a unor date de identificare, pe carosabil, trotuar, bordură, stâlp etc., în scopul rezervării ilegale a locurilor de parcare.

Tarifele percepute pentru închirierea unui loc de parcare de reședință ajung la 150 de lei/an pentru persoanele fizice, respectiv 300 de lei/an pentru persoanele juridice.

Tariful de parcare, în oraș, este de 2 lei/oră, iar în stațiuni - de 3 lei/oră, în timp ce pentru autoturismele de transport marfă și călători tariful este de 5 lei/oră. Tariful/zi de parcare este de 10 lei/zi pentru Mangalia și 15 lei/zi pentru stațiuni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.589 secunde