Klaus Iohannis se află la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă. "Transmit felicitări specialiştilor care şi-au adus contribuţia de-a lungul celor 25 de ani"

1026
Klaus Iohannis se află la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă.
Preşedintele Klaus Iohannis se află în aceste momente la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE). Şeful statului a oferit mai multe declaraţii de presă.

"Am ţinut în mod special să revin astăzi aici pentru a marca cei 25 de ani de funcţionare a Unităţii 1 a Centralei Cernavodă. Dorim să contribuie în continuare la securitatea energetică a ţării noastre. Transmit felicitări specialiştilor care şi-au adus contribuţia de-alungul celor 25 de ani la performarea acestui reactor. Eforturile dumneavoastră sunt recunoscute la nivel internaţional. Obiectivul energetic nuclear al României este un obiectiv strategic de asigurare a securităţii pe plan naţional şi regional. Avem nevoie de noi capacităţi energetice din diverse surse bazate pe tehnologii moderne. România are potenţialul de a deveni un jucător important în domeniul energiei. Este modul prin care putem schimba profilul energetic actual al României şi să devenim un exportator de energie în regiune.", a declarat Klaus Iohannis.


"Voi solicita o intervenţie coordonată pentru adoptarea de măsuri active întrucât scumpirea energiei va fi resimţită. o astfel de problemă comună nu poate fi gestionată bine decât prin soluţii comune. Este foarte importantă legea consumatorului vulnerabil. O lege care oferă un mecanism stabil. Ordonanţa de Urgenţă privind compensarea facturilor clienţilor casnici este binevenită. Sunt necesare măsuri eficiente care să protejeze şi economia, firmele şi companiile mari a căror productivitate este puternic afectată prin scumpirea produselor energetice. Atrag atenţia autorităţiilor cu atribuţii în domeniu că sunt necesare soluţii cu caracter durabil pentru a nu genera alte probleme mai serioase sau mai costisitoare. Mesajul meu este să continuaţi prin profesionalismul dumneavoastră să menţineţi acelaşi nivel de excelenţă în performanţă. Vom reuşi să ne asigurăm că energetica nucleară românească va progresa în continuu. Multă sănătate!", a mai adăugat Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6017 secunde