Klaus Iohannis salută anunțul Statelor Unite ale Americii de a spori prezența militară în România

229
Klaus Iohannis salută anunțul Statelor Unite ale Americii de a spori prezența militară în România - klaus-1643820348.jpg
Președintele României, Klaus Iohannis, salută anunțul de astăzi al Statelor Unite ale Americii referitor la desfășurarea, în România, a unui Batalion de tip Stryker cu 1.000 de militari americani care vor ajunge în țara noastră în această lună. Acest anunț concretizează decizia făcută publică deja de președintele american, Joe Biden, în luna ianuarie.


Această contribuție semnificativă reprezintă o demonstrație fără echivoc a solidarității Statelor Unite, ca aliat și principalul partener strategic al României, în contextul eforturilor de consolidare a descurajării și apărării pe Flancului Estic al NATO, inclusiv în România, ca răspuns la actualele evoluții îngrijorătoare de securitate din Vecinătatea Estică.

Potrivit Antena3.ro președintele României subliniază că decizia are o semnificație deosebită pentru securitatea euroatlantică în ansamblul său, din care securitatea regiunii Mării Negre face parte integrantă.

Desfășurarea în România a efectivelor Statelor Unite ale Americii în cursul acestei luni demonstrează totodată angajamentul ferm al SUA în favoarea aprofundării parteneriatului transatlantic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4465 secunde