Klaus Iohannis: "România, cel mai constant susținător al Republicii Moldova"

226
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită, ieri dimineață, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a precizat că aceasta este prima vizită externă a premierului Maia Sandu, după preluarea mandatului și a adăugat că România a fost, este și va fi cel mai constant și dedicat susținător al Republicii Moldova. 


"Este foarte important și simbolic faptul că această primă vizită are loc la București. România a susținut transferul pașnic de putere care a avut loc la Chișinău, pe 14 iunie, și care a pus capăt situației de criză politică", a transmis Klaus Iohannis, care a susținut o declarație de presă comună cu premierul moldovean. 


Printre altele, șeful statului a mai spus că România este dispusă să ofere asistență dedicată consolidării instituțiilor din Republica Moldova. În acest sens, a punctat el, va fi creat un grup de experți. Iohannis a mai subliniat că România va susține, la nivel european, deblocarea asistenței financiare pentru Republica Moldova. Cei doi oficiali au discutat și despre proiectele strategice de interconectare energetică. 


"Abordarea noastră în derularea proiectelor bilaterale va fi centrată pe nevoia asigurării prosperității cetățenilor Republicii Moldova și apropierii Chișinăului de Uniunea Europeană. Eu cred cu tărie că Uniunea Europeană - în conformitate cu angajamentele asumate față de Republica Moldova, prin Parteneriatul Estic, prin strategia globală a Uniunii Europene - trebuie să se ridice la nivelul cetățenilor din Republica Moldova, care în majoritate și-au exprimat sprijinul pentru agenda europeană, după cum s-a confirmat și la alegerile parlamentare din 2019", a menționat Klaus Iohannis în declarația transcrisă de Administrația Prezidențială. 


În chestiunea conflictului din regiunea transnistreană, șeful statului a vorbit despre respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute internațional. 


După primirea de la Cotroceni, premierul moldovean s-a întâlnit cu omologul său român, Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4893 secunde