Klaus Iohannis: Parteneriatul strategic dintre România și Franța trebuie aprofundat și consolidat

143
Klaus Iohannis: Parteneriatul strategic dintre România și Franța trebuie aprofundat și consolidat - klausiohannis1-1594724153.jpg
Președintele Klaus Iohannis a exprimat "angajamentul puternic" pentru continuarea aprofundării Parteneriatului strategic dintre România și Franța, consolidarea dimensiunii sale strategice, precum și pentru identificarea de noi oportunități de cooperare între cele două țări, într-un discurs susținut în cadrul unei recepții organizate cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze.


"Clădite pe o istorie comună, pe afinități culturale și un profund atașament față de limba franceză, relațiile româno-franceze au cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimii ani. Ele sunt stimulate de Parteneriatul strategic dintre țările noastre. Împreună cu Președintele Emmanuel Macron am consolidat acest Parteneriat prin semnarea la Paris, în noiembrie 2018, a Declarației Politice dintre cele două țări. Doresc să exprim, din nou, cu acest prilej, angajamentul puternic al României și al meu personal pentru continuarea aprofundării acestui Parteneriat, pentru consolidarea dimensiunii sale strategice, precum și pentru identificarea de noi oportunități de cooperare pe plan bilateral și în dialogul nostru la nivelul Uniunii Europene", a declarat, cu acest prilej, președintele României.


Șeful statului a menționat, în discurs, și efortul medicilor români care lucrează, în prezent, în Franța și care s-au aflat în "prima linie" a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.


"În momentele cele mai grele ale pandemiei de COVID-19, numeroase cadre medicale aparținând comunității românești din Franța au acționat, cu spirit de sacrificiu și devotament, în prima linie. Ele merită tot respectul nostru și reprezintă un exemplu al solidarității româno-franceze și europene. Alături de construirea unui sistem de sănătate rezilient la nivel european, România susține, ca și Franța, o abordare unitară, bazată pe solidaritate, a procesului de relansare economică la nivelul Uniunii, care să combată eficient efectele negative ale pandemiei", a spus Iohannis.


"Țările noastre au dovedit că au capacitatea și voința politică de a lucra împreună pentru o Europă mai puternică și mai unită. Sunt convins că România și Franța vor acționa hotărât împreună pentru depășirea crizei actuale, în conformitate cu solidaritatea și coeziunea pe care se fundamentează întregul proiect european", a declarat președintele României, potrivit Digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.45 secunde