Klaus Iohannis: „Între România şi Egipt există o relaţie bazată pe respect şi încredere reciprocă”

251
Klaus Iohannis: „Între România şi Egipt există o relaţie bazată pe respect şi încredere reciprocă” - iohannisegipt-1635357230.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, de omologul său egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, la Palatul prezidenţial Al-Ittihadiya.

Cei doi şefi de stat au avut discuţii tete-a-tete şi oficiale, transmite Agerpres.

Şeful statului a depus coroane de flori la Memorialul Eroului Necunoscut şi la mormântul preşedintelui Muhammad Anwar el-Sadat.

Șeful statului a declarat că România, ca și Egiptul, este interesată de stabilizarea situațiilor de criză din Orientul Mijlociu și a zonelor vecine, de gestionarea eficientă a fluxurilor migratorii, de promovarea păcii, stabilității, a creșterii economice sustenabile și a dezvoltării durabile.

„Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu astăzi în vizită de stat în Republica Arabă Egipt, unul dintre prietenii tradiționali ai României în regiunea Orientului Mijlociu și Africa și un partener economic și sectorial foarte important.

Anul acesta celebrăm aniversarea a 115 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Egipt, o relație îndelungată, caracterizată prin respect și încredere reciprocă.

Există, în continuare, un potențial foarte mare de dezvoltare a relațiilor noastre bilaterale pe toate planurile”, a declarat Klaus Iohannis.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0537 secunde