Klaus Iohannis: "E nevoie de restructurări pentru o administrație eficientă"

280
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Pentru o administrație eficientă și suplă, este nevoie de restructurări, a declarat, ieri, președintele Klaus Iohannis, care a apreciat totodată că o înghețare a salariilor pentru demnitari este oportună. 


Astfel, în cadrul unei declarații de presă susținute la Palatul Cotroceni, întrebat în ce măsură concedierile în administrația publică centrală și locală ar putea fi o soluție pentru reducerea deficitului, Iohannis a replicat că aceasta ar reprezenta o soluție parțială. 


"O soluție parțială cu siguranță, dar problema cea mai mare nu aceasta este. Problema cea mai mare este că au fost angajate cohorte de pesediști care de cele mai multe ori nici nu s-au calificat pentru posturile respective. Dar PSD, dacă a văzut că pierde guvernarea, în ultimul moment a împins propriile găști, ca să mă exprim așa, și este clar că dacă vrem să revenim, și eu îmi doresc foarte mult, la o administrație eficientă, suplă, este nevoie de restructurări. Persoanele care nu corespund din motive profesionale, evident, vor trebui să-și caute altceva de lucru, iar adevărații profesioniști vor trebui să fie promovați, cooptați, pentru a reface eficiența marilor sisteme, printre care se numără administrația", a spus Klaus Iohannis, citat de Agerpres. 


În ce privește înghețarea salariilor pentru cei care ocupă funcții de demnitate publică, președintele a apreciat că aceasta reprezintă o măsură oportună. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7953 secunde