Klaus Iohannis, despre pensiile speciale: "La un moment dat, trebuie eliminate"

297
Klaus Iohannis, despre pensiile speciale:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că la un moment dat pensiile speciale, cu excepția celor pentru magistrați și militari, trebuie eliminate. 


"Da, cu aceste excepții, pensiile speciale trebuie la un moment dat eliminate, fiindcă nu putem să avem mai multe categorii de beneficiari de pensii după criterii diferite. Criteriul contributivității este un criteriu unanim acceptat și acolo trebuie să ajungem", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 


Tot ieri, și PSD a anunțat că susține abrogarea pensiilor speciale, în condițiile în care va fi adoptată în Parlament o variantă "fără ca să existe riscul de a se câștiga în instanță", a doua variantă fiind cea a impozitării "drastice" a acestora. 
În acest context, deputatul social-democrat Daniel Suciu a atras atenția asupra faptului că abrogarea în bloc a pensiilor speciale, exceptându-le pe cele ale militarilor, vulnerabilizează din punct de vedere juridic exact scopul acestui demers. 
"Nicio secundă în PSD nu s-a discutat despre abrogarea pensiilor de serviciu pentru militari. În schimb, ipocrizia celor de la PNL este una mai mare decât minciunile lor. O abrogare în bloc a pensiilor speciale, exceptându-le pe cele ale militarilor, vulnerabilizează din punct de vedere juridic exact scopul acestui demers. În ziua în care se va găsi la Comisia de muncă, la Comisia juridică, varianta prin care poți abroga pensiile speciale, fără ca să existe riscul de a se câștiga în instanță, PSD, prin reprezentanții săi din Parlament, va vota o astfel de variantă. În schimb, dacă o astfel de variantă nu există, suntem la fel de deciși să optăm pentru cealaltă variantă, adică de a impozita drastic, după caz, toate pensiile speciale, astfel încât să nu vulnerabilizăm acest proces de eliminare a beneficiilor meritate sau nemeritate, după caz", a precizat Suciu. 
 
La închiderea ediției 
Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților a adoptat, aseară, raport favorabil pentru proiectul de hotărâre care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepție făcând cele destinate militarilor și structurilor din cadrul MAI. Raportul a fost adoptat cu un singur vot împotrivă și trei abțineri. 


Astfel, ar urma să fie eliminate pensiile de serviciu pentru deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționari publici cu statut special, funcționari publici parlamentari, membri ai corpului diplomatic și consular al României, membri ai Curții Constituționale și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România. 


De asemenea, în baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru, ar urma să fie eliminate indemnizațiile pentru aleșii locali. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3989 secunde