Klaus Iohannis: „Abuzurile şi extremismele nu pot fi tolerate”

102
Klaus Iohannis: „Abuzurile şi extremismele nu pot fi tolerate” - iohannisantisemitism-1643132910.jpg

Articole de la același autor

„Pericolele la adresa democrației îmbracă forme noi și înșelătoare, iar pandemia de COVID-19 a amplificat virulența atacurilor antisemite și a creat un cadru propice răspândirii teoriilor conspirației și a dezinformărilor”, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. El a făcut apel ca toate aceste derapaje să fie sancționate.

„Exacerbarea antisemitismului, a xenofobiei, a intoleranței, a rasismului și a discriminării, încercările de reabilitare a criminalilor de război, ca și abdicarea de la apărarea valorilor supreme ale umanității pot readuce în actualitate experiențele tragice ale istoriei”, a atras atenția președintele.

În acest context, Iohannis a subliniat că este inacceptabil că anumite persoane sau grupuri instrumentalizează în mod cinic acest episod cumplit pentru interese politicianiste de moment.

Potrivit lui Klaus Iohannis, escaladarea atitudinilor și a manifestărilor antisemite, radicale și discriminatorii are loc tocmai pe fondul unei stări de apatie, când societatea nu consideră suficient de serioasă amenințarea extremistă.

„Abuzurile și extremismele de orice fel nu pot fi tolerate și încălcarea legii trebuie ferm sancționată”, a subliniat președintele. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6628 secunde