Klaus Iohannis a vizitat Unicorn Squad, o școală de robotică pentru fete din Estonia

Vineri, 18 Iunie 2021, 11:57
134
Președintele Klaus Iohannis a continuat, joi, vizita de stat în Republica Estonia, având convorbiri oficiale cu prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, și cu președintele Parlamentului eston, Jüri Ratas.Întrevederile au fost urmate de depunerea unei coroane de flori la Monumentul Războiului de Independență și o vizită la Primăria orașului Tallinn, precum și vizite, împreună cu Președintele Estoniei, Kersti Kaljulaid, la Centrul e-Estonia și la start-up-ul Unicorn Squad.

„În cadrul discuțiilor, a fost evidențiat interesul comun pentru dezvoltarea cooperării în sectorul digital, în acest context Președintele Klaus Iohannis accentuând interesul pentru cooperarea în domeniul securității cibernetice și inteligenței artificiale, dată fiind experiența în acest domeniu a Estoniei și a României, care găzduiește noul Centru Cyber al Uniunii Europene”, transmite Administrația Prezidențială.

„Vizitele la Centrul e-Estonia și start-up-ul Unicorn Squad, proiecte de succes ale Estoniei din perspectiva digitalizării și inovației, au deschis oportunitatea intensificării cooperării româno-estone în aceste domenii de interes deosebit pentru cele două țări”, se arată în comunicatul de presă citat.

Unicorn Squad a fost înființat în 2018 de Taavi Kotka (renumit om de afaceri eston) ca școală profesională de robotică destinate exclusiv fetelor. La mișcarea Unicorn Squad participă astăzi sute de fete din toată Estonia. Se fac experimente în domeniile electricitate, multimedia, programare, fizică, tehnologie, inginerie. Alte domenii interesante predate sunt tehnicile de luminat și efectele speciale. Popularitatea școlii de robotică l-a determinat pe creatorul său să o pună la dispoziția tuturor celor interesați în mod gratuit. Unicornul a câștigat titlul de Centru de Inspirație în anul 2020. 

Pagina a fost generata in 0.4207 secunde