Klaus Iohannis a promulgat legea prin care persoanele defavorizate beneficiază de tichete de masă

517
Klaus Iohannis a promulgat legea prin care persoanele defavorizate beneficiază de tichete de masă - iohannispromulgalege-1619630551.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 115/2020, care prevede acordarea de tichete sociale pe suport electronic în valoare de 180 lei pe lună, pentru mese calde, persoanelor în vârstă de peste 75 de ani care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale şi celor fără adăpost, sumele necesare fiind asigurate din fonduri externe nerambursabile.

Legea are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri de sprijinire a persoanelor defavorizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, precum şi stabilirea cadrului legal privind aceste cheltuieli efectuate în cadrul operaţiunilor de distribuire a meselor calde şi de oferire de asistenţă tehnică, fiind implementate dispoziţii ale Uniunii Europene referitoare la Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Aceste măsuri se aplică persoanelor care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari în vârstă de 75 ani împliniţi şi peste această vârstă, precum şi persoanelor fără adăpost, care se află în risc de sărăcie extremă.

Valoarea nominală a tichetului este de 180 lei/lună. Ea se va actualiza prin hotărâre de guvern cu cel puţin 90 zile înainte de a se încheia anul calendaristic, pentru anul calendaristic următor. Acordarea tichetelor se face de către Ministerul Fondurilor Europene, prin structura de specialitate. Contravaloarea tichetului social pe suport electronic reprezintă venit neimpozabil, conform Codului fiscal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1053 secunde