Kelemen Hunor: UDMR va avea propunere de premier

151
Kelemen Hunor: UDMR va avea propunere de premier - kele-1635943339.jpg
UDMR va avea propunere de premier, a anunțat Kelemen Hunor.


„UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări. Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea”, a transmis Kelemen Hunor.


Președintele UDMR a mai spus că nu procentul obținut la alegeri este important.


„Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în Parlament, dar nu acesta este important! Este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formațiuni politice, care a fost vocea rațiunii și a consecvenței în ultima perioadă și a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forțele politice responsabile”, a conchis Kelemen Hunor.


Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a afirmat că PSD îi va propune președintelui Klaus Iohannis o propunere de premier, iar liderul liberalilor, Florin Cîțu, afirmă că viitorul prim-ministru trebuie să fie de la PNL.


Florin Cîțu a spus, miercuri, că a fost flexibilizat mandatul și PNL discută cu forțele democratice din Parlamentul României.


Întrebat dacă va accepta să nu mai fie premier, Florin Cîțu a spus: „De ce această întrebare? Până la urmă, este o discuție despre principii. Este un pas important făcut din partea noastră, nu abdicăm de la programul de guvernare. Toate principiile liberale sunt pe masă, restul discutăm”.


Întrebat dacă matematic are șanse să treacă de Parlament coaliția cu USR, având în vedere că PNL a pierdut voturile lui Ludovic Orban, președintele PNL spune: „Avem voturi necesare pentru a trece acest guvern, de aceea mergem să discutăm cu colegii noștri”.


Florin Cîțu a adăugat că PNL va discuta și cu Partidul Social Democrat, dar cu același mandat: „Avem obiective clare în programul de guvernare de la care nu abdicăm. Mergem cu mandat de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, ceea ce înseamnă premier de la Partidul Național Liberal”.


Mai departe, întrebat dacă se așteaptă la un rezultat după aceste negocieri sau se așteaptă să dureze mai mult, Cîțu a răspuns: „Trebuie să dureze exact cât este nevoie pentru a avea o stabilitate și un guvern care să treacă România prin această perioadă”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3012 secunde