Kelemen Hunor speră ca UDMR să intre la guvernare

82
Kelemen Hunor speră ca UDMR să intre la guvernare - kelemenhunor-1452162570.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Maghiară din România trebuie să-și mobilizeze electoratul în 2016 mult mai puternic decât acum patru ani, a declarat joi președintele formațiunii, Kelemen Hunor, care nu exclude posibilitatea ca UDMR să intre la guvernare după alegerile parlamentare. 


"Pentru noi, mai ales alegerile parlamentare reprezintă o provocare în plus, nu neapărat alegerile locale, pentru că la alegerile locale avem în jur de două sute, două sute și ceva de primari, noi am fixat ținta de a păstra acest număr de primari, putem adăuga două-trei-patru-cinci-șase localități, putem pierde două-trei-patru-cinci-șase localități, dar tot în jur de două sute de localități putem câștiga noi în 2016, conform estimărilor noastre. Provocarea uriașă este la parlamentare, pentru că pragul de 5% pentru noi în fiecare an electoral este o provocare și din cauza problemelor demografice în primul rând, dar sunt și alte cauze. Eu sunt convins că în 2016 noi vom reuși să asigurăm o reprezentare proporțională și acest lucru este important. Dar pentru acest lucru trebuie să mobilizăm electoratul nostru, comunitatea maghiară, mult mai puternic decât am reușit să o facem în 2012, de exemplu", a spus Kelemen Hunor, la RFI. 


Întrebat dacă vede formațiunea sa la guvernare după alegerile parlamentare, el a răspuns că nu exclude această posibilitate, chiar dacă în acest moment pentru UDMR este importantă păstrarea reprezentării proporționale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Demonstrați-mi că bat câmpii!
Pagina a fost generata in 0.5721 secunde