Județul Constanța înregistrează cereri - record pentru casele specialiștilor din mediul rural

548
Județul Constanța înregistrează cereri - record pentru casele specialiștilor din mediul rural - ecb3f65d596a82057ea3bc5e5ad267ce.jpg

Articole de la același autor

În cadrul videoconferinței de sâmbătă cu premierul Emil Boc, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a adus în dezbatere programul Renașterea satului românesc - 10 case pentru specialiști, ANL centralizând, în prezent, aproximativ 5.000 de solicitări din teritoriu.
"Constanța este printre județele care au trimis un număr foarte mare de cereri: 650 de case sunt solicitate a fi construite prin acest program. Sunt și alte județe care merg foarte bine", a anunțat Udrea, de la Constanța.
Atât primul-ministru Emil Boc, cât și ministrul Elena Udrea au solicitat prefecților să grăbească transmiterea solicitărilor către ANL pentru respectarea termenului de 31 martie. "În acest moment, am putea deja începe procedurile pentru aproximativ 5.000-7.000 de case. La 31 martie. Rugămintea mea este ca prefecții să trimită tot ce primesc către ANL să ne facem o prioritizare a demarării acestor proceduri", a adăugat Udrea.
La mijlocul lunii februarie, Elena Udrea a prezentat, în ședință de Guvern, programul Renașterea satului românesc - 10 case pentru specialiști. Așa cum a anunțat atunci, scopul afirmat al acestui program este ca specialiștii din serviciul public să fie atrași în mediul rural.
După derularea procedurilor de achiziție a lucrărilor de construcție, în a doua jumătate a acestui an, în al doilea semestru, se intenționează implementa-rea proiectului.
De program vor putea beneficia cu prioritate cei care au vârste până în 35 de ani, dar și ceilalți specialiști care doresc să activeze în mediul rural. Contractul de închiriere al locuinței va fi valabil pe durata contrac-tului de muncă. Locuințele nu se vând, sunt locuințe de serviciu. Chiria se va plăti doar dacă va fi adoptată o hotărâre a consiliului local în acest sens. Locuințele vor fi tip și vor avea câte două sau trei camere sau vor fi unifamiliale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3305 secunde