Își pierde Cristian Radu fotoliul de primar? Mangalioții se pregătesc de referendum pentru demitere

3151
2
La un an de la alegerile locale, cetățenii din Municipiul Mangalia ar putea fi chemați la urne ca să spună dacă îl mai vor sau nu pe actualul primar Cristian Radu, după ce unul dintre consilierii locali de la ALDE i-a pus gând rău, pe motiv că edilul nu administrează cum trebuie localitatea și își bate joc atât de cetățenii care l-au votat, cât și de banii bugetului. 


Concret, este vorba despre organizarea unul referendum local de demitere a actualului primar Cristian Radu, demers inițiat de consilierul local Nicolae Moroianu, de la ALDE.


"Incompetența și reaua credință cu care este administrat orașul nostru au întrecut orice limită. În ședința Consiliului Local de miercuri, 31 mai, primarul Radu Cristian și echipa sa de consilieri PNL și UNPR au scris un nou capitol trist în istoria orașului nostru. La inițiativa primarului Radu Cristian, aceștia au votat din nou zeci de miliarde pentru avocați, zeci de miliarde pentru spații verzi, spații verzi pe care le vedem cu toții cum arată după ce primarul a cheltuit peste 100 de miliarde de lei în ultimii patru ani pe întreținerea lor -, zeci de miliarde pe studii de fezabilitate și alte zeci de miliarde pe diverse, până la suma de 10 milioane de euro, bani care nu se regăsesc în bunăstarea și calitatea vieții locuitorilor orașului. Tot la inițiativa primarului și cu votul consilierilor PNL și UNPR a fost votat acordul pentru un împrumut de 10 milioane de euro, urmând ca noi și copiii noștri să plătim datoriile făcute de aceștia, mult după ce ei vor fi plecați", spune Nicolae Moroianu, într-o scrisoare adresată locuitorilor din Mangalia. 


Mai mult, Moroianu mai este supărat și de faptul că același grup din Consiliul Local a anulat o hotărâre inițiată de consilierii ALDE, PSD și PMP prin care de la 1 noiembrie 2016 a fost subvenționată cu 50% apa și canalizarea pentru toți locuitorii orașului, hotărâre pe care primarul nu a vrut să o pună în aplicare deși a fost adoptată cu votul majorității membrilor Consiliului Local.


"Aceste lucruri sunt cele care au umplut paharul și așa prea plin al nemulțumirii față de felul în care este administrat orașul de primarul Radu Cristian. Faptul că orașul nostru devine pe zi ce trece mai gri, mai posomorât, mai trist și mai sărac, faptul ca trăim în mizerie și în beznă, că sportul și cultura au fost efectiv distruse, că străzile sunt pline de gropi mai mult ca niciodată, faptul că nu mai sunt flori în oraș și că ne-au năpădit buruienile, șobolanii și șerpii, faptul că a fost luată speranța și dorința copiilor noștri de a se realiza în orașul Mangalia și de a rămâne alături de noi, să-i putem vedea construindu-și un viitor, toate aceste fapte sunt cele care deja umpluseră paharul nemulțumirilor. Și pentru toate acestea vinovat nu este altul decât managerul orașului, primarul Radu Cristian, cel în puterea căruia a stat să dezvolte orașul, să ne facă să fim fericiți și mândri că trăim în Mangalia, dar, din rea voință sau incompetență, nu a făcut-o", a mai explicat Nicolae Moroianu.


Pe de altă parte, el a explicat că, potrivit Legii, Referendumul va fi valabil dacă la acesta participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente și va fi validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.


"În Mangalia, pe listele electorale permanente, sunt înscriși 34.895 de alegători. Asta înseamnă că ar trebui strânse 8.724 de semnături pentru a iniția Referendumul, adică 25%. Pentru a fi valid trebuie să se prezinte la vot 10.469 de locuitori ai Mangaliei, dintre care 8.724 să voteze pentru demiterea primarului. Referitor la listele de semnături țin să vă spun că nerăbdarea și entuziasmul unui număr mare de oameni ne dau încrederea că demersul nostru va fi unul victorios", a mai spus Nicolae Moroianu.


Comentează știrea

Mangaliot
7 iunie 2017
Primarul

Visele unor consilieri...vocalii astia ce au facut in toate mandatele de consilieri? Nada,nimic,nica...doar praduiala😣 primarul asta nu-i singur in primarie si de capul lui...

Simi
7 iunie 2017
Mangalia pe duca

Gri,trist si fara viitor. Asta este orasul,dar nu de cand a venit Radu la primarie,ci de multe decenii,de cand niste clanuri au pus labele imputite pe conducerea reala a orasului. Astia de se dau politicieni sau nu stiu ce intelepti,nu fac decat figuratie,sunt la fel de goi in cap ca si partea romaneasca de la santierul Daewoo,alta sursa de imbogatire a unor venetici si de umilire a mangaliotilor. Mangalia este de mult timp locul de unde se pleaca,nu unde ar vrea cineva sa se mute.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6373 secunde