Iris, Doru Octavian Dumitru și Mioara Velicu, oaspeți de seamă la "Zilele Orașului Techirghiol"

690

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul Local Techirghiol vor organiza, în parteneriat cu Casa de Cultură "Constantin Tănase", Zilele Orașului Techirghiol. Evenimentul va avea loc în perioada 23 - 24 august, iar festivitățile se vor desfășura în mai multe locații.
Astfel, pe scena amplasată în centrul localității, sunt programate spectacole susținute de câteva ansambluri folclorice, atât românești cât și turcești, tătărești și aromâne: Pescărușul, Sureya, Cansu și Veria. Printre invitații speciali ai acestui eveniment se regăsesc formația Iris, Doru Octavian Dumitru și Mioara Velicu.
Totodată, în incinta stadionului se vor desfășura activități sportive (fotbal), dar și tradiționalele lupte tătărești "kureș". Faleza lacului Techirghiol va fi, și ea, una dintre locațiile manifestărilor dedicate Zilelor Orașului. Concret, aici vor avea loc concursurile "Cine prinde rața", "Lupte în nămol de Techirghiol", dar și o competiție de înot. Aceasta din urmă este programată în dimineața zilei de sâmbătă.
O expoziție de artă populară tradițională și, totodată, o degustare de preparate culinare vor avea loc la restaurantul "Droma’s". Cu ocazia expoziției "La noi acasă" locuitorii din Techirghiol vor exemplifica armonia interetnică dintr-un oraș caracterizat, înainte de toate, de multiculturalitate.
Terasa restaurantului va găzdui, de asemenea, prezentări de carte și expoziții de fotografie și caricatură. Güner Akmolla își va prezenta, la eveniment, "Monografia Stațiunii Techirghiol", iar caricaturistul Leonte Năstase își va expune cele mai noi lucrări.
Potrivit comunicatului de presă semnat de Primăria Techirghiol, la Zilele Orașului vor participa și trei delegații străine: două din Turcia (Tekirdag și Yalova) și una din Italia (Provincia di Alessandria).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9847 secunde