Ionuț Moșteanu: USR trece în opoziție, nu alături de AUR

141
Ionuț Moșteanu: USR trece în opoziție, nu alături de AUR - ionutmosteanu-1636444813.jpg
După ce PNL a anunțat că va negocia cu PSD formarea unui guvern, USR trece în opoziție, dar nu alături de AUR, a subliniat marți, la Digi24, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al Uniunii. Noi avem planurile și viziunea noastră, a spus el.


"Suntem în opoziție, nu alături de AUR, noi avem electoratul nostru, avem planurile și viziunea noastră despre o Românie occidentală, proeuropeană cu valori liberale.


Cei de la AUR au altă viziune pentru viitorul României, mai conservatoare, cu fața mai spre Est. Astea sunt diferențe fundamentale", a declarat Ionuț Moșteanu.


"PNL a decis să meargă în continuare cu PSD, trebuie să formeze majoritatea care să susțină guvernul, de aici încolo discuțiile sunt între PNL și PSD, să se înțeleagă cum împart ministerele și să vină cât mai repede în Parlament. Klaus Iohannis nu e străin de această problemă, și prin unele acțiuni și inacțiuni ale dânsului am ajuns aici.


Partidele care formează majoritatea în Parlament dau Guvernul.


Suntem foarte aproape să ne trezim cu un ministru PSD la Justiție, ceea ce ar fi o palmă celor care au înghețat în stradă la OUG 13 sau și-au luat gaze în 10 august, dar asta e alegerea conducerii PNL, nu toți liberalii sunt de acord cu acest lucru", a adăugat el.


Întrebat dacă mai e vreo șansă de discuție cu PNL, dacă negocierile cu PSD vor eșua din cauza discuțiilor despre deținerea funcțiilor, Moșteanu a răspuns: "Cred că sunt deja înțeleși, ce vedem acum la tv e o parafare a acestei înțelegeri, înțelegerile au fost făcute. De ieri aruncă noi perdele de fum cu modificarea Constituției, care a devenit văd o prioritate."


"Din punctul de vedere al USR, ei au decis. Dacă la un moment dat, PNL cu o nouă conducere se va întoarce la ce a promis românilor și să spună: vrem modernizarea României, ne putem așeza la masă, dar viitorul nu-l văd prea aproape", a conchis purtătorul de cuvânt al USR.


"Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene", a scris liderul USR, Dacian Cioloș, luni seară, pe Facebook.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7668 secunde