Iohannis, reacție rapidă la gestul lui Dăncilă de a trimite altă propunere de comisar european

200
Iohannis, reacție rapidă la gestul lui Dăncilă de a trimite altă propunere de comisar european - bigmesaj13aug20187-1572353623.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles a treia propunere pentru funcția de comisar european din partea României: Victor Negrescu. Președitele Klaus Iohannis a reacționat imediat și a spus că Viorica Dăncilă nu are dreptul să facă propuneri din partea României, fiind demisă din funcția de prim-ministru.


Anunțul a fost făcut marți de premierul Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat imediat și a emis un comunicat în care arată că premierul demis nu are legitimitatea să facă o propunere de comisar european din partea României.

"Premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziția de comisar european

Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României.


O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție și să nu transmită nicio propunere către președinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen.

Desemnarea unui comisar european din partea țării noastre de către un guvern care nu mai are niciun fel de atribuții constituționale și legale în acest sens este un gest iresponsabil, de sfidare atât a cetățenilor români, cât și a partenerilor europeni.

Doar un nou guvern învestit de Parlament are întreaga legitimitate, dar și obligația de a transmite urgent la Bruxelles o propunere de comisar european. Este esențial ca un nou Cabinet să obțină cât mai repede votul Legislativului pentru a rezolva toate problemele stringente generate de guvernarea dezastruoasă a PSD, inclusiv desemnarea unui candidat credibil și profesionist din partea României în Comisia Europeană. Tergiversarea în Parlament de către PSD a procedurilor care să ducă la votarea noului Executiv nu face altceva decât să dăuneze și mai mult credibilității țării noastre, deja afectate de Guvernul Dăncilă", se arată în comunicatul Președinției.

Victor Negrescu a fost europarlamentar din partea PSD.

El urmează pe lista propunerilor României după ce Rovana Plumb și Dan Nica au fost respinși.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4911 secunde