Iohannis, mesaj de Ziua Internațională a Romilor: Este un bun prilej pentru a condamna ferm manifestările rasiste

143
Iohannis, mesaj de Ziua Internațională a Romilor: Este un bun prilej pentru a condamna ferm manifestările rasiste - bigmesaj13aug20187-1554709574.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a romilor, prin care și-a reafirmat hotărârea de a veghea la protejarea drepturilor cetățenilor aparținând tuturor minorităților etnice. Iohannis condmnă, de asemenea, "manifestările rasiste și de marginalizare a cetățenilor care aparțin acestei etnii".


"De Ziua etniei romilor transmit salutul meu membrilor comunității roma din țara noastră. Reînnoiesc cu acest prilej angajamentul meu în favoarea valorificării diversității noastre culturale, ca și hotărârea mea, în calitate de Președinte, de a veghea la protejarea drepturilor cetățenilor aparținând tuturor minorităților etnice. Ziua etniei romilor din țara noastră, care se marchează odată cu Ziua Internațională a Romilor, este un bun prilej pentru a condamna ferm, o dată în plus, manifestările rasiste și de marginalizare a cetățenilor care aparțin acestei etnii", a transmis Iohannis.


Șeful statului afirmă că ziua de 8 aprilie "va fi cu adevărat una de sărbătoare atunci când emanciparea economică, socială și culturală a romilor va da roadele așteptate".

"Îmi doresc ca prin angajamentul autorităților și al societății civile, prin efortul majorității și al minorităților etnice deopotrivă, să construim societatea dezvoltată, educată, tolerantă și incluzivă pe care ne-o dorim pentru copiii noștri", a mai transmis șeful statului.

Ziua internațională a romilor este marcată în 8 aprilie și amintește de data la care, în anul 1971, s-a desfășurat, la Londra, primul congres internațional al romilor, fiind acreditat oficial termenul ''romi'' pentru a-i desemna pe membrii etniei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3275 secunde