Iohannis continuă seria consultărilor. Întâlniri cu miniștrii Educației, Sănătății, Dezvoltării și Internelor

157
Iohannis continuă seria consultărilor. Întâlniri cu miniștrii Educației, Sănătății, Dezvoltării și Internelor - ymi0mdvhnjbjodcwmmmzn2u5mjy3nwzk-1573719018.jpg
Președintele Klaus Iohannis continuă, joi, seria consultărilor cu miniștrii Cabinetului Orban.

El se va întâlni, joi, începând cu ora 11,00, la Palatul Cotroceni, împreună cu premierul Ludovic Orban, cu miniștrii Educației și Cercetării - Cristina Anisie, Sănătății - Victor Costache, Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației - Ion Ștefan și Afacerilor Interne - Marcel Vela.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că întâlnirile cu miniștrii vizează informarea reciprocă și găsirea celor mai bune abordări, el susținând că "este cutremurător, de multe ori, ce dezastru au lăsat PSD-iștii și ce dezordine".

"Nu doresc să fac declarații în locul lor. Dar mi se pare absolut normal - și împreună cu domnul prim-ministru am hotărât să avem acest stil de lucru - să ne întâlnim destul de des pentru a ne informa reciproc și pentru a discuta care sunt cele mai bune abordări. Evident, Guvernul pe partea de care se ocupă Guvernul și eu pe partea de care se ocupă președintele. Însă, vreau să știu ce se întâmplă, ei vor să mă informeze. Am avut discuții foarte bune. Sigur, în această etapă, preponderent discuții pe analiză, pe ce au găsit. Este cutremurător, de multe ori, ce dezastru au lăsat PSD-iștii și ce dezordine. Dar noi avem soluții, ei au soluții, împreună avem soluții și, chiar dacă situația este foarte proastă, o să aflați de la miniștri despre aceste lucruri", a precizat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la sediul PNL.

El a subliniat că vor fi găsite soluții la problemele identificate.

"Vom găsi soluții, asta este important de știut pentru români. Vom găsi soluții și vom construi cu răbdare pe parcursul următoarelor luni condițiile pentru o nouă guvernare, o nouă majoritate în Parlament, împreună cu celelalte forțe democratice", a afirmat Iohannis.

Potrivit șefului statului, aceste întâlniri vor continua pe tot parcursul mandatului.

"Este cu siguranță nevoie de o corelare foarte strânsă între președinte și Guvern pentru a corecta multiplele greșeli care s-au făcut și pentru a începe odată și odată resetarea României, munca de reconstrucție. Fiindcă acum, prima dată, trebuie făcută curățenie, dar după aceea trebuie luate lucrurile și făcute mai bine și cred că asta așteaptă românii și de la mine, și de la Guvernul Orban: să venim cu soluții", a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a început o serie de consultări cu membri ai Guvernului, alături de premierul Ludovic Orban, pe teme care țin de agenda guvernamentală și fiecare domeniu de activitate.

Marți seară au avut loc discuții cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, iar miercuri cu miniștrii Transporturilor - Lucian Bode, Economiei - Virgil Popescu, Agriculturii - Adrian Oros și Finanțelor - Florin Cîțu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5592 secunde