Iohannis a semnat încă o cerere de urmărire penală în dosarul Revoluției

139
Iohannis a semnat încă o cerere de urmărire penală în dosarul Revoluției - iohannisapromulgatlegeaprincares-1529651437.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală față de amiralul în rezervă Emil Cico Dumitrescu, cercetat în dosarul Revoluției.


Dumitrescu va putea fi urmărit penal pentru infracțiunii contra umanității.

În dosarul Revoluției este urmărit penal și fostul președinte Ion Iliescu, pentru infracțiuni contra umanității, el fiind acuzat că a acceptat și oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut "un evident caracter diversionist".

De asemenea, sunt cercetați penal fostul premier Petre Roman; Gelu Voican Voiculescu, fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale și viceprim-ministru; Teodor Brateș, fost redactor-șef adjunct al Redacției "Actualități" din TVR; generalul locotenent în rezervă Iosif Rus, fost comandant al Aviației Militare și membru al Consiliului Militar Superior; amiralul în rezervă Emil (Cico) Dumitrescu.

Pe 18 decembrie 2017, Parchetul Militar anunța că, în urma administrării de probe în dosarul Revoluției, concluzia anchetatorilor este că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1271 secunde