Iohannis a promulgat legea! Vinerea Mare, declarată zi liberă, nelucrătoare

270

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Vinerea Mare devine zi liberă. În acest fel, românii vor avea o minivacanță de patru zile de Paște.

Șeful statului a promulgat, ieri, legea pentru completarea alin. 1 al art. 139 din Codul Muncii. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, la finalul lunii februarie. Propunerea legislativă a fost depusă de UDMR.

Senatul a aprobat proiectul, cu 86 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" și o abținere.

"Inițiativa legislativă prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui și, astfel, ultima vineri din Postul Mare. În urma analizării zilelor de sărbători legale, putem observa că Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 țări dintre cele 28 ale UE, deci, majoritatea țărilor", a explicat inițiatorul.

În prezent, în România sunt 15 zile de sărbătoare legală și nelucrătoare: 1 și 2 ianuarie - Anul Nou, 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române, Vinerea Mare, prima și a doua zi de Paști (6, 8, 9 aprilie 2018), 1 mai - Ziua Muncii, prima și a doua zi de Rusalii (27, 28 mai 2018), 1 iunie - Ziua Copilului, 15 august - Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfântul Andrei, 1 Decembrie - Ziua Națională a României, 25, 26 decembrie - Crăciunul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3989 secunde