Investiție de 1,2 milioane euro la Crucea. Localitatea va produce "energie verde"

582
1
Investiție de 1,2 milioane euro la Crucea. Localitatea va produce

Articole de la același autor

Comuna Crucea din județul Constanța va deveni, în curând, una dintre puținele localități din țară care produc energie electrică verde pentru a-și acoperi propriul consum. Asta după ce primarul Gheorghe Frigioi a reușit să obțină finanțare pentru realizarea unui proiect privind producerea energiei, valoarea investiției depășind 1,2 milioane de euro.

Proiectul, finanțat din fonduri europene nerambursabile, se află în stadiu de execuție, urmând ca în șapte luni să fie finalizată lucrarea. Vor fi construite o turbină eoliană și o stație de biogaz care vor asigura mai bine de 60% din consumul public al localității. Astfel, va fi asigurat iluminatul public, energia electrică din instituțiile publice și cele de învățământ.

"Turbina eoliană și stația de biogaz vor asigura peste 60% din consumul instituțiilor publice și din iluminatul public. Practic, tot sistemul este de 1MW, iar toată energia produsă va fi introdusă în sistemul național. Ulterior, nouă ni se scade contravaloarea energiei livrate din ceea ce consumăm. Această investiție ne va ajuta să facem economii semnificative la bugetul local. Numai iluminatul public ne costă, anual, aproximativ 280.000 lei. De anul viitor, banii aceștia și banii pentru plata energiei electrice la instituții vor fi utilizați pentru realizarea altor proiecte în comuna Crucea și satele aferente", ne-a declarat primarul Gheorghe Frigioi.

În paralel cu realizarea acestui proiect, administrația locală va finaliza un proiect privind refacerea întregului sistem de iluminat public, urmând să se schimbe toată rețeaua. "Vom introduce sisteme de iluminat mai economice astfel încât consumul pentru rețeaua publică să se reducă cu cel puțin 40%. În prezent, toate localitățile comunei Crucea sunt iluminate public 100%", ne-a mai declarat primarul Gheorghe Frigioi. 

Comentează știrea

Marius
24 octombrie 2014
Locuri de munca !

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Investiție în educație, în comuna Crucea
Pagina a fost generata in 0.4817 secunde