"Între mine și Moscova există o neîncredere reciprocă"

106
2

Articole de la același autor

Între mine și Moscova există o neîncredere reciprocă datorită orientării mele ireversibile către Vest, a declarat, la Digi 24, președintele Traian Băsescu.

'Neîncrederea Moscovei este în politica dusă de mine. Am vrut ca unul dintre obiectivele mele să fie o opțiune ireversibilă către vest. Oricât m-am uitat pe glob înainte de a fi ales președinte, opțiunea mea a fost SUA. Acum pot fi liniștit, România nu mai are altă direcție decât Vestul, sigur, cu escală la Bruxelles. Din acest punct de vedere, când văd și baza de la Deveselu finalizată, drumul este ireversibil. Pe de altă parte, unei țări ca Federația Rusă, niciodată această echipare politico-militară nu vizează ostilitate față de Moscova. Avem interese, Federația Rusă este mare, este puternică, dar avem și noi interese și trebuie respectate', a declarat Traian Băsescu.

Președintele a vorbit despre necesitatea unei colaborări între România și Federația Rusă, în special pentru combaterea terorismului de orice fel.

'Avem nevoie unii de alții în câteva zone, în care dacă nu cooperăm putem pierde vieți de oameni: terorismul. Vor rămâne forțe limitate în Afganistan, vedeți ce se întâmplă cu atacurile teroriștilor, ale talibanilor la Kabul. Criminalitatea cibernetică, transfrontalieră, sunt lucruri care ne afectează și pe noi și pe ruși. Suntem conștienți că trebuie să cooperăm pentru a ne apăra cetățenii', a declarat președintele. 

Comentează știrea

admirator
5 iulie 2013
daca ne restituie

Basarabia, Bugeacul, nordul Bucovinei, Hertza, Insula Serpilor si tezaurul, s-ar putea sa ne schimbam atitudinea fata de rusi. (Toate, nu azi unu, peste 50 de ani altul, peste 101 ani sau la Pastele cailor...) Daca nu, raminem ostili... chiar daca nu avem ostiri ("iubirea de mosie e un zid, care nu se'nfioreaza de-a ta faima.......")

Teofil
5 iulie 2013
Hai bre !

,,Intre mine si Moscova...'' Un soarece aflat in varful muntelui , se crede egalul elefantului si zice cu infatuare : tropaim , tropaim... Sa fim realisti , o mare putere cum este Rusia , nu discuta cu asemenea pigmei politici . Cat despre pretentii , precum teritoriile anexate (care , de fapt , sunt acum ale Ucrainei ) , sau tezaurul , romanii rationali vor intelege , ca sunt capitole inchise . De discutat , vor discuta ziaristii , istoricii , papagalii politici , populisti precum Basescu , Vadim s.a. , chiar secole mai la vale ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5686 secunde