Întâlnire Iohannis - Orban la Cotroceni. Vezi temele de discuție!

170
Întâlnire Iohannis - Orban la Cotroceni. Vezi temele de discuție! - ddd-1578641225.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește vineri, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban, una dintre temele de discuție fiind posibilitatea declanșării de alegeri anticipate.

Într-o conferință de presă susținută joi, Iohannis a spus că alegerile anticipate sunt posibile. "Eu cred că sunt posibile și mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate", a afirmat Iohannis, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc "înainte de masă". Șeful statului a susținut că și premierul Ludovic Orban își dorește alegeri anticipate, adăugând că este mulțumit de activitatea Guvernului.

El a fost întrebat dacă, în situația în care PSD nu va depune moțiune de cenzură, îi va sugera premierului Ludovic Orban să demisioneze. "Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaștem prevederea constituțională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea este nevoie de două încercări nereușite de formare a unui nou guvern. Este evident moțiunea de cenzură o variantă prin care se poate inițializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuție cu premierul Ludovic Orban și vom aborda aceste chestiuni", a răspuns Iohannis.

Președintele Iohannis s-a declarat mulțumit de activitatea Guvernului. "Eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie premier interimar", a mai spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5841 secunde