ÎNFRÂNGERE ZDROBITOARE PENTRU GUVERNUL CÎȚU! Moțiunea a trecut cu 281 de voturi

2460
ÎNFRÂNGERE ZDROBITOARE PENTRU GUVERNUL CÎȚU! Moțiunea a trecut cu 281 de voturi - florincituparlament-1633436270.jpg
Moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut în Parlament fiind votată în unanimitate de 281 de parlamentari. Astfel, a fost demis premierul Florin Cîțu și, implicit, Guvernul Cîțu.


Președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș,  a reacționat, marți, la demiterea în Parlament a Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură - „Drum bun, domnule Cîțu! O țară întreagă a stat blocată în demisia dumneavoastră”, a scris președintele USR pe Facebook. Cioloș spune că Florin Cîțu a sacrificat o coaliție funcțională pentru a câștiga puterea în partid și că partidul pe care îl conduce este pregătit să reia discuțiile în condiții civilizate și rezonabile dar că așteaptă o propunere realistă de coaliție guvernamentală”.


„Drum bun, domnule Cîțu! O țară întreagă a stat blocată în demisia dumneavoastră și iată că, astăzi, demiterea a avut loc. E important ca din acest moment criza politică provocată de premierul Cîțu să se încheie cât mai repede. Pe cetățeni îi interesează ca cineva să se gândească la ei și nu la putere, de dragul puterii. Oamenii se luptă azi cu scumpiri, pandemie, un sistem sanitar ajuns la limită, nesiguranța cu privire la rămânerea școlilor deschise. Toată lumea știe că avem o problemă sistemică, că încrederea în stat a ajuns la cote minime, iar situația este absolut dramatică.", a scris printre altele Dacian Cioloș pe pagina sa oficială de Facebook.


Urmează ca joi toate formațiunile politice din Parlament să se consulte cu președintele Klaus Iohannis și să vină cu propuneri pentru un viitor premier.


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut și el o reacție virulentă imediat după numărarea votului.


"Moțiunea a trecut cu 281 de voturi pentru. Am fost susținuți de parlamentarii de la AUR și de la USR-PLUS. Era necesar ca acest guvern condus de Florin Cîțu să plece acasă. În cei 30 de ani post-decembriști nu a avut niciodată de aface cu un guvern mai iresponsabil și mai cinic cum a fost acest guvern. Mă bucur că astăzi în toate discursurile s-a accentuat și faptul că cei de la USR-PLUS au fost parte în această guvernare și trebuie să își asume această responsabilitate public, nu doar prin votul de astăzi", a declarat și Marcel Ciolacu.


Fostul vicepremier Dan Barna spune că USR este gata să-l propună pe Dacian Cioloș, președintele partidului, pentru funcția de premier, dar că sunt dispuși să continue coaliția dacă PNL propune un alt prim-ministru în afară de Florin Cîțu. Totuși, USR este dispus să discute cu Cîțu, în calitate de președinte al PNL.

„Avem opțiune de premier, Dacian Cioloș”, a spus Barna după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. El a fost întrebat cu ce propunere vor merge la consultări la Cotroceni pentru formarea unui nou guvern.

Totuși, Barna spune că USR este pregătit să revină în coaliția de guvernare, în baza protocolului deja existent, dacă liberalii propun un alt premier.

„Înțelegem că Florin Cîțu reprezintă principiile liberale. Discutăm cu el dacă PNL vine cu o altă propunere de premier”, a spus Barna.

„Sper ca această criză să nu se prelungească, sper să se rezolve repede cu o nouă propunere de premier, avem deja o structură a coaliției. Miza ține de reformele din programul de guvernare, care au fost blocate de Florin Cîțu” a adăugat el.

„Mergem la consultări cu toate alternativele pe masă, pentru a ieși cât mai repede din criză”, a mai spus Barna.

„Nu se pune problema de a face guvernare cu PSD sau AUR”, a adăugat el, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8077 secunde