"În aprilie-mai vom face analiza privind posibila indexare a pensiilor și salariilor"

387
Primul-ministru Emil Boc a afirmat că discuțiile privind o posibilă creștere a pensiilor și salariilor din sectorul bugetar vor începe doar în aprilie-mai 2012, în funcție de situația economică internă și internațională de la acel moment.

Întrebat cum comentează declarația senatorului UDMR Cseke Attila privind revenirea salariilor și pensiilor la nivelul anului 2010 începând cu primăvara lui 2012, Boc a arătat că în coaliție s-a convenit deja asupra unui buget "prudent", cu un deficit bugetar la nivelul de 1,9%.

"Discuțiile în coaliție sunt extrem de serioase și de responsabile. Asupra proiectului de buget, ca și concepție generală, am convenit că în această formă va fi înaintat bugetul, în forma prudentă. Și în martie, în aprilie-mai, vom face analiza necesară. Dacă va exista resursă economică, vom putea vorbi de o ușoară indexare a salariilor și pensiilor (...) Dacă există posibilitate economică, acest lucru se va întâmpla în partea a doua a anului. Dacă nu, nu se va întâmpla acest lucru pentru că nu ai altă alternativă", a declarat Emil Boc.

El a mai spus că o politica salarială prudentă a statului este nu numai în avantajul țării, ci și al coaliției de guvernământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Social : Ce pensii au bătrânii constănțeni
Pagina a fost generata in 0.3937 secunde