"IMNUL copiat al stațiunii MAMAIA promovează ALCOOLISMUL și OBSCENITATEA!"

Luni, 13 Mai 2013, 15:56
1964
Fundația Mișcarea Populară filiala Constanța cere primarului municipiului Constanța, Radu Mazăre, să achite din banii proprii toate cheltuielile, de circa un miliard și jumătate de lei vechi, pentru realizarea "imnului" stațiunii Mamaia.

Într-un comunicat de presă transmis presei, reprezentanții Mișcării Populare Constanța spun că, în opinia lor, acest "imn de promovare" aduce de fapt deservicii imaginii stațiunii și cer Autorității Naționale pentru Turism să-și exprime poziția oficială.

"În primul rând, mesajul imnului este unul lipsit de decență, promovând alcoolismul, obscenitatea și imaginea unui primar care și-a manifestat repetat lipsa de respect față de valorile familiale. În al doilea rând pentru calitatea proastă a muzicii și a versurilor, iar în al treilea rând pentru lipsa de originalitate dovedită prin mediatizarea melodiei croate după care a fost copiat. Astfel, acest produs nu poate fi plătit din bani publici, chiar dacă ei provin din taxa de promovare a stațiunii Mamaia. De fapt, credem că imnul aduce deservicii turismului constănțean, arătând că stațiunea Mamaia este un rai al cluburilor de noapte și al bețivilor, în care oamenii serioși, decenți, care vor să-și petreacă un concediu liniștit la malul mării, și nu week-end-uri în delir, nu au ce căuta. Cerem Autorității Naționale pentru Turism să-și exprime poziția oficială față de acest produs de proastă calitate, care nu poate fi parte a unei strategii naționale de promovare a turismului din România. Prin acest comunicat Filiala Constanța a Fundației Mișcarea Populară își concretizează strategia de respingere publică a inițiativelor ce nu sunt in interesul comunității, ce contravin principiilor și valorilor fundației", se men-ționează în comu-nicatul de presă transmis de Filiala Constanța a Fundației Mișcarea Populară.

Imnul stațiunii Mamaia, interpretat de Loredana Groza, Radu Mazăre și rapper-ul Cabron, a fost lansat oficial pe 1 mai într-un club din Mamaia, după ce consilierii locali din Constanța au stabilit o nouă taxă pentru agenții economici dar și proprietarii de apartamente din stațiunea Mamaia.

Conform proiectului, din această taxă, 20 % va reveni Primăriei Constanța, iar restul de 80 % se vor duce în contul deschis de Asociația Patronală Mamaia, care ar urma să finanțeze participarea la evenimente și târguri de profil din țară și din străinătate.

Prima cheltuială care se va face din acești bani publici de promovare a stațiunii Mamaia va fi cea pentru realizarea imnului și a filmărilor pentru videoclip, valoarea acestora fiind de aproximativ 34.000 de euro.

"Uite luna, uite farul, uite vine salvamarul"... salvamarul nefiind altul în videoclip decât primarul Radu Mazăre, era deja considerat un viitor hit de edilul Constanței și apropiații săi.

Cu toate acestea, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru promotorii acestui "imn". Și asta deoarece, piesa lansată de Loredana și Radu Mazăre nu este deloc originală. Ea seamănă foarte, foarte bine cu piesa croată "Delirium Tremens" sau "Imnul Bețivilor".

Intitulat "Viva Mamaia", clipul românesc îl prezintă pe edilul Constanței în chip de salvamar, îmbrăcat într-un costum în stil retro și, evident, înconjurat de multe domnișoare sumar îmbrăcate. Pe lângă interpretarea scenică, primarul Radu Mazare are în imnul stațiunii și un pasaj muzical în care spune… "Face cinste salvamarul !". 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2383 secunde