Iată cum arată Cazinoul Constanța în interior

4978
6
Inițiativa prefectului Claudiu Iorga Palaz de a permite accesul celor ce doresc să viziteze Cazinoul din Constanța a creat o stare de bucurie dar și de mâhnire celor care s-au încumetat să intre printre ruinele celei mai reprezentative clădiri din Constanța. Așa se face că, în numai două zile, sute de persoane au luat cu asalt clădirea pentru a vedea ce a mai rămas din ea.

La intrare, oamenii primesc căști de protecție pentru că, există riscul ca, oricând, să te trezești cu vreo bucată de ornament sau tencuială în cap.

Mihaela Trandafir a venit să viziteze Cazinoul împreună cu cele două nepoate. "Aici m-am căsătorit eu cu bunicul vostru. Era o clădire minunată, păcat că au lăsat-o să se degradeze în așa hal", le spune femeia fetițelor.

Intrăm în vorbă cu ea și începe să-și verse năduful: "Nu este normal să ajungă în halul acesta. Este bătaie de joc. Mă întreb, oare, primarul nostru așa își lasă și casa în care locuiește să se degradeze? Un bun gospodar n-ar fi permis niciodată așa ceva. Nu sunt mulțumită nici de cei de la PDL, însă pot spune, sincer, că o felicit pe Elena Udrea că a luat inițiativa de a reabilita Cazinoul cu bani de la ministerul pe care îl conduce", spune femeia.

Cei care sunt curioși să vadă ce a mai rămas din istoria Constanței pot observa cum sălile arată ca după război, pline de mizerie, cu grămezi de tencuială căzută, cu oglinzi sparte. Doar candelabrele au rămas neatinse de trecerea timpului. Totuși, opulența lor este în contrast cu mizeria, igrasia și găinațurile păsărilor care și-au făcut cuiburi în ceea ce a fost, cândva, sala de spectacole a Cazinoului.

Pentru protecția celor care vor să vadă cu ochii lor în ce stare a ajuns Cazinoul din Constanța de când orașul se află sub "administrația Mazăre", cei responsabili permit accesul doar în câteva săli. În celelalte, accesul a fost restricționat.

Oamenii se miră de frumusețea vitraliilor și a candelabrelor și își fac fotografii în interior. La plecare, după ce au făcut un tur al edificiului, mulți dintre ei își scriu impresiile și transmit mesaje pe panourile instalate în acest scop la intrare.

"La treabă, puturosule! Trezește-te la realitate! Susțin proiectul pentru păstrarea acestui simbol și nu vinderea lui!", se menționează în unul dintre mesajele transmise.

"Simbolul Constanței lăsat cu bună știință în această stare deplorabilă. Ceea ce am văzut m-a mâhnit foarte tare", se spune în alt mesaj.

"Din nefericire arată ca și România după 20 de ani. O ruină demnă de milă. De ce a fost lăsat în paragină? Pentru a-i scade valoarea și a fi luat la preț de nimic de băieții isteți. Românie, vai de soarta ta!", a scris Sorin.

"Rușine administrației Mazăre pentru cum a ajuns emblema ora-șului Constanța! sau "Imaginea Cazinoului de astăzi este imaginea gospodarului Mazăre", sunt alte mesaje care au fost scrise pe panouri de cei care au vizitat clădirea.

Nici prefectul județului Constanța Claudiu Iorga Palaz, una din persoanele care s-a implicat pentru ca această clădire-simbol să nu fie vândută de "administrația Mazăre", ci să fie reabilitată și să rămână constănțenilor, nu a ezitat să-și scrie opinia pe unul dintre panouri: "Tu, constănțeanule crezi că te reprezintă această clădire? Sunt sigur că DA, dar nu așa, în starea în care a adus-o Administrația Mazăre!!! Aceasta este adevărata față a Administrației Ma-zăre - lipsa de interes, paragina!!!", spune Palaz în mesajul de pe panou.

Cei care doresc să viziteze clădirea Cazinoului și să se convingă cu proprii ochi în ce stare jalnică a ajuns, o pot face, zilnic, între orele 10.00 și 18.00. Cazinoul va putea fi vizitat numai până la începerea lucrărilor premergătoare acțiunii de reabilitare, moment în care accesul în perimetrul clădirii va fi permis strict persoanelor autorizate pentru realizarea acestora.


Comentează știrea

cactus
17 octombrie 2011
cazino ? -------------

tare frumos arfi ca si aceasta ruina sa redevina ceafost odata , pacat ca una dintre emblemele constantei a ajuns in acest hal . mi sunt si alte locuri asemanatoare , casa cu lei , hotel intim . si lista poate continua dar nusunt bani decat pentru mari spatii comerciale si pentru distrugerea spatiilor verzi si alocurilor de joaca pentru copi .

constantean
17 octombrie 2011
sa-i multumumim domnului mazare

datorita lui avem un cazinou asa frumos. a avut grija de el, l-a ingrijit. multumim domnule mazare

Nicu
17 octombrie 2011
ATENTIE

Cazinoul nu arata (caciulita pe al doilea "a") asa !!! Ei au facut in felul urmator : Au inceput sa dea culoarea de pe pereti ( sa il racaie) si au mai daramat cate ceva, iar la un moment dat, s-au gandit sa opreasca lucrarile si sa lase oamenii sa il viziteze! iar acum " vai ce urat arata, ca nu au facut nimic" Nu mai fiti asa de creduli la tot ce se zice! + sunt cladiri la fel de vechi care nu au fost renovate si arata foarte bine! NU AVEA CUM sa arata in halul asta !!! se vede ca a fost mana de om, ca sa il strice, doar ca sa vedeti voi ca era dat uitarii, Va salut !

ana
17 octombrie 2011
cazinou

Bani au fost doar pentru sacosi electarale in fiecare luna! Cica pensionarii sunt mai saraci ca cei care muncesc pentru 400-500 lei... De altfel constantenii au avut de ales la un moment dat: pachete la pensionari sau reabilitarea unui simbol national?

qwerty
17 octombrie 2011
Bidineaua si doctrina politica

In anul 2000 il vedeai pe Mazare mare alpinist utilitar si cu bidineaua in mana.Independentul lui peste a vopsit balcoane.Mazare facea poze pentru afise electorale,avea nevoie de voturi.Recunosc ca m-a pacalit in anul 2000.In 10 ani nu a gasit o bidinea si o galeata cu var,ca sa vopseasca cel putin la exterior cladirea Cazinoului.El a vrut dar nu i-a dat Basescu bani.La anul se trage in poza cu un cancioc intr-o mana si o mistrie in alta mana.Mazare zidar,Mazare arheolog,Mazare la vidanja,Mazare cu maturoiul pe bulevard,Mazare ecologist,victoriosul Mazare calare pe un armasar alb,sunt viitorele afise electorale.

ciprian
3 august 2012
cladiri vechi

spune-mi o cladire veche din peninsula care arata "bine"??? esti putin cam idiot!

Răspuns la: ATENTIE
Adăugat de : Nicu, 17 octombrie 2011
Cazinoul nu arata (caciulita pe al doilea "a") asa !!! Ei au facut in felul urmator : Au inceput sa dea culoarea de pe pereti ( sa il racaie) si au...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Fun : Șoricelul inventiv FOTO
Pagina a fost generata in 0.7557 secunde