Iată cu cât contribuie România, în 2015, la Fondul NATO

Miercuri, 07 Ianuarie 2015
93
România va contribui, în anul 2015, cu 500.000 de euro la Fondul de sprijin al NATO pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate în Monitorul Oficial. 


Guvernul a aprobat prin HG Acordul de management financiar între România, prin SRI, și Oficiul pentru control financiar al NATO privind Fondul de sprijin al Alianței pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice, semnat la 2 decembrie.

Contribuția României pentru 2015 la acest fond este de 500.000 de euro. 


Potrivit HG publicată marți în Monitorul Oficial, suma va fi suportată din bugetul SRI.


Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, pe 2 decembrie, la Bruxelles, operaționalizarea Fondului NATO de Sprijin în domeniul Apărării Cibernetice, gestionat de România prin SRI, subliniind că, din această poziție, Bucureștiul va sprijini sporirea capacității Ucrainei de a răspunde noilor amenințări.


România participă în calitate de națiune-lider, în baza unei hotărâri CSAT, la Fondul de Sprijin (Trust Fund) pentru dezvoltarea capacității de apărare cibernetică a Ucrainei, creat prin participarea voluntară a țărilor membre NATO, a anunțat, în 13 septembrie, SRI.Pagina a fost generata in 0.2922 secunde