Iată ce vrea să facă noul ministru al Educației

103
Iată ce vrea să facă noul ministru al Educației - shutterstock6112753elevistudenti-1418895687.jpg
Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, are ca priorități revizuirea programei, în sensul simplificării acesteia, demersuri pentru ca elevii să aibă manuale la începutul anului școlar, susținerea învățământului profesional și consolidarea autonomiei universitare.

"Vorbim de priorități structurate pe cele trei domenii: învățământ preuniversitar, universitar și cercetare științifică. La nivel de învățământ preuniversitar, prioritar este accesul la educație, prioritară este revizuirea curriculei, în sensul simplificării acestei, și, din punct de vedere administrativ, să facem tot ceea ce este de făcut în limite legale pentru ca elevii să aibă manuale la începutul anului școlar. Este vorba și de susținerea învățământului profesional și tehnic, este o idee în care eu cred foarte puternic. Este vorba și de susținerea învățământului dual, este vorba de atenția acordată învățământului în limbile minorităților naționale, de introducerea noilor tehnologii în învățământul preuniversitar. La învățământul dual, important este să continuăm numărul de acorduri de parteneriat semnat între unități economice, firme și unități de învățământ", a spus ministrul, cu ocazia unei festivității de premiere a olimpicilor.


În privința învățământului superior, Cîmpean consideră că lucrul cel mai important este consolidarea autonomiei universitare.

"Consolidarea autonomiei universitare este cel mai important aspect, cu accent pe autonomie financiară, internaționalizarea universităților, promovarea unor calificări relevante", a spus el.


Sorin Cîmpeanu a adăugat, în același context, că "vor putea supraviețui acele universități care vor înțelege că în această perioadă este foarte important să promovezi calificări cerute de piața muncii".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Profesorii așteaptă banii, nu promisiuni
Pagina a fost generata in 0.3569 secunde