Iată ce proiecte au votat aleşii din Constanţa în ultima şedinţă a Consiliului Local din acest an

374
Iată ce proiecte au votat aleşii din Constanţa în ultima şedinţă a Consiliului Local din acest an - fondsediintacl-1640717312.jpg
Consilierii locali din Constanţa au fost convocaţi marţi în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi s-au aflat nu mai puţin de 40 de proiecte care au fost analizate, iar apoi votate de către consilieri. Printre altele, pe ordinea de zi s-au aflat două informări privind cele două deplasari ale viceprimarului Ionuţ Rusu în SUA, respectiv Turcia, iar consilierii au luat la cunoştinţă rapoartele de activitate care au fost întemeiate. Despre aceste rapoarte, Cuget Liber a scris într-o ediţie anterioară.

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi a fost cel privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale la nivelul municipiului Constanţa în anul 2022. Pe marginea acestui proiect aleşii locali au pus diferite probleme şi s-au votat mai multe amendamente, iar în final proiectul a fost aprobat cu 26 de voturi pentru.

Proiectele de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Societății Termoficare Constanța SRL şi aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2021 al CT BUS S.A. au trecut şi ele cu unanimitate de voturi.

Asociaţiile, fundaţiile şi cultele din municipiul Constanţa nu au fost uitate de către administraţia locală, astfel că proiectul de hotărâre privind aprobarea asociaţiilor, fundaţiilor şi cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, selecţionate în vederea acordării de subvenţii de la bugetul local pentru anul 2022 a fost aprobat cu 26 de voturi.

Administraţia locală a dovedit de nenumărate ori că nu lasă cultura pe ultimul loc şi consilierii au votat favorabil ca proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii unui Acord de colaborare între Municipiul Constanța și Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța să fie aprobat.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea declanșării procedurii de expropriere a terenului, în suprafață totală de 230 mp – proprietate privată a unei persoane fizice – în vederea realizării lucrărilor de interes public local „Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic Tac din Municipiul Constanța”, a fost aprobat.

Reprezentantul USR-PLUS Constanţa, Dumitru Caragheorghe, a ţinut să intervină şi să ia cuvântul atunci când s-a ajuns la acest proiect.

„Aşa cum am salutat acest demers, ne menţinem poziţia şi susţinem acest proiect, dar nu înţelegem de ce un referat depus de consilierii USR în 29 ianuarie pe o speţă similară, nu a primit niciun răspuns nici până în ziua de astăzi. Vorbim de expropierea terenurilor de la Lupoaică. Acest proiect, noi îl susţinem”, a spus în cadrul şedinţei Dumitru Caragheorghe.

Bullying-ul este un fenomen des apărut în Constanţa, iar în incinta Liceului Tehnologic „Ioan N. Roman”, acest fenomen este frecvent întâlnit. Astfel, pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Constanța în Grupul de lucru antibullying al Liceului Tehnologic „Ioan N. Roman” din municipiul Constanța. Acesta este consilierul UDTTMR Ateş Casimceali, cel care a primit 26 de voturi pentru.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele care s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local, care a avut loc marţi.

La finalul şedinţei, consilierul liberal Costin Avătavului şi-a încheiat mandatul de preşedinte de şedinţă pe care l-a avut pentru ultimele trei luni. Astfel, începând cu anul următor, şedinţele de Consiliu Local vor fi conduse de Mihai Ochiuleţ, de la USR Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.371 secunde