Hemoragia PSD continuă cu demisia senatorului Cristian Diaconescu

3425
Hemoragia PSD continuă cu demisia senatorului Cristian Diaconescu - 9bdb103e90ea7654d74af46e28955cdf.jpg

Articole de la același autor

După demisiile anunțate duminică de trei parlamentari - senatorul Șerban Mihăilescu și deputații Ioan Munteanu și Culiță Tărâță - ieri, Partidul Social Democrat a mai pierdut doi. Este vorba despre deputatul de Maramureș Cătălin Cherecheș și, poate, despre cea mai importantă pierdere a PSD de după alegerile de sâmbătă, anume senatorul Cristian Diaconescu, același social-democrat care, în cadrul Con-gresului de la finalul săptămânii trecute, a candidat, până la un anumit moment, pentru funcția de președinte al partidului.
Cristian Diaconescu a demisionat, ieri, din PSD și s-a alăturat, ulterior, grupului parlamentarilor independenți. Fostul ministru de Externe a confirmat, ieri, demisia sa, precizând, însă, că nu vrea să facă alte comentarii. În aceeași ordine de idei, menționăm că Gabriel Oprea, liderul parlamentarilor independenți, este cel care a
făcut anunțul privind demisia lui Diaconescu, demisie primită cu surprindere de colegii de partid ai lui Diaconescu, inclusiv de noul președinte al PSD, Victor
Ponta.

Ponta regretă
Acesta din urmă a declarat că regretă decizia lui Cristian Diaconescu și că, în opinia sa, Diaconescu este unul dintre "oamenii valoroși" din PSD. Totodată, recent înscăunatul lider a precizat și că speră ca plecarea senatorului Diaconescu din partid să nu fie "o decizie irevocabilă".
În plus, Ponta a afirmat, referitor la informațiile potrivit cărora Diaconescu a fost supravegheat și, ulterior, șantajat pentru a ieși din cursa pentru șefia PSD, că "dacă se va confirma că o persoană din interiorul partidului a fost implicată într-o faptă ilegală de acest tip", va propune "sancționarea politică cea mai drastică pentru acea persoană, dincolo de consecințele juridice pe care trebuie să le suporte".
Cristian Diaconescu a anunțat, marți seară, că a depus o plângere la Parchet pentru a afla dacă a fost monitorizat și cine a ordonat acțiunea, specificând, însă, că plecarea sa din PSD depinde de concluziile pe care le va trage Parchetul în acest caz. La acel moment, fostul diplomat român preciza că speră ca acest aspect să nu se confirme și să nu fie cazul demisiei sale din PSD.

Funcții probabile pentru pesediștii demisionari
Lucrurile au luat, ieri, o turnură neașteptată, demisia lui Diaconescu aducând prejudicii majore la capitolul imagine pentru un PSD care se vrea reformat și întinerit sub bagheta micului Titulescu. Se confirmă, astfel, ceea ce susțineau voci mai pesimiste vizavi de viitorul acestui partid, anume că, prin venirea la conducere a celui care l-a avut drept mentor pe Adrian Năstase, PSD-ul va suferi de o hemoragie de membri. Mai grav este, însă, că PSD-ul este categoric defavorizat de plecarea acestor oameni din partid, cu atât mai mult cu cât ei sunt și parlamentari.
Ieri după amiază, secretarul general al Senatului, Ioan Moraru, a declarat pentru Mediafax că a primit o solicitare din partea senatorului Diaconescu pentru a deveni parlamentar independent, dar că în această cerere nu este specificată o afiliere la grupul parlamentarilor independenți. Indiferent, însă, de postura lui Diaconescu, senator independent sau afiliat la grupul condus de Gabriel Oprea, se pare că recentele schimbări din PSD nu au fost de bun augur.
Mai mult, tot ieri, surse PD-L citate de HotNews au anunțat că Diaconescu ar putea fi numit ambasador, cel mai probabil la Paris, dar și că Marian Sârbu ar putea demisiona, și el, din PSD, existând posibilitatea de a-i lua locul lui Mihai Șeitan la conducerea Ministerului Muncii.

Mazăre jignește
Reacțiile referitoare la demisia lui Diaconescu din PSD nu au prididit să apară ieri după amiază. Dacă cei mai mulți dintre pesediști au considerat debarcarea fostului diplomat din barca PSD drept o pierdere pentru partid, sociologul Vasile Dâncu fiind de părere că este "un dezastru", primarul Constanței, pesedistul Radu Mazăre, a avut reacția la care ne-am fi așteptat din partea lui: "O jitie trădătoare!", l-a catalogat rapid aruncătorul de invective pe Diaconescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6841 secunde