Guvernul va creşte punctul de pensie de-abia anul viitor

186
Guvernul va creşte punctul de pensie de-abia anul viitor - punctuldepensie-1612808909.jpg
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat, în cursul zilei de ieri, că anul acesta pensiile nu mai cresc şi că punctul de pensie va creşte doar de la 1 ianuarie 2022. În acest context, le aducem cititorilor câteva lămuriri în privinţa modului în care este calculat acum punctajul mediu anual realizat de asigurat. Potrivit reprezentanţilor Casei de Pensii, acesta se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numărul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărţirea la 12 rezultă punctajul anual al asiguratului, într-un an.

Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul National de Statistică. În ceea ce priveşte cuantumul pensiei, acesta se determină prin înmulţirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5641 secunde