Guvernul trebuie să corecteze OUG de implementare a PNRR, pe care a adoptat-o vineri

186
Guvernul trebuie să corecteze OUG de implementare a PNRR, pe care a adoptat-o vineri - guvern-1639421846.jpg
Executivul s-a întâlnit luni dimineața în ședință pentru a revalida ordonanța de urgență care reglementează cadrul instituţional, fluxurile financiare şi modul de verificare a utilizării fondurilor alocate României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Aceasta după ce vineri a fost adoptată OUG în acest sens. Guvernul spune că face acest lucru pentru a pune forma finală în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunțat vineri că a fost aprobată în Guvern Ordonanţa de Urgenţă care reglementează cadrul instituţional, fluxurile financiare şi modul de verificare a utilizării fondurilor alocate României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Adoptarea documentului permite, practic, începerea implementării PNRR.

Însă Executivul a revenit cu precizări, spunând că „Ordonanța de Urgență privind stabilirea cadrului instituțional și financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență, precum și pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Național de Redresare si Reziliență necesare României pentru accesarea fondurilor externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare si Reziliență va fi revalidată astăzi de membrii Guvernului, pentru a pune forma finală în acord cu punctul de vedere al Consiliului Legislativ în privința unor norme de tehnică legislativă”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4093 secunde