Guvernul sesizează CCR privind conflictul cu Iohannis legat de revocarea miniștrilor

126
Guvernul sesizează CCR privind conflictul cu Iohannis legat de revocarea miniștrilor - mzljyzhmmtizndhkzwi0owrim2jlotzi-1544109001.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va fi sesizată, vineri, Curtea Constituțională cu privire la un posibil conflict, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat-o că încă mai analizează situația numirilor celor doi miniștri și nu va lua o decizie până săptămâna viitoare.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a explicat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis, cel care i-a spus că încă analizează remanierile propuse de PSD și până săptămâna viitoare nu va oferi niciun răspuns. Viorica Dăncilă a anunțat că, vineri, coaliția va sesiza Curtea Constituțională pentru un conflict interinstituțional cu președintele.

"Domnul președinte ne-a spus că încă analizează și nu va lua nicio decizie până săptămâna viitoare (...) Președintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare. Dacă îmi dădea o dată, vă spuneam.", a declarat Viorica Dăncilă.

"Nu știu dacă încalcă Constituția. Probabil și dumnealui este documentat și va acționa în așa fel încât să nu încalce Constituția, dar dincolo de asta, importantă este responsabilitatea pe care o avem acum cu toții, înainte de preluarea președinției Uniunii Europene.

Nu este un examen pe care îl dă Guvernul sau Viorica Dăncilă, este un examen pentru România. Vom fi toți judecați după rezultatele pe care le vom avea.", a declarat Viorica Dăncilă.

UPDATE. Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament, acolo unde participă la o ședință în biroul lui Liviu Dragnea. Social - democrații discută, astăzi, despre remanierile din Guvernul Dăncilă, dar și despre strategia pe care o vor aplica dacă președintele Klaus Iohannis va tergiversa numirea de noi miniștri la Dezvoltare și Transporturi.

UPDATE: Social-democrații vor avea pe 16 decembrie două reuniuni de partid - Consiliul Național și Comitetul Executiv Național, au precizat joi surse din partid.

Potrivit surselor citate, pe 16 decembrie urmează să fie ales președintele Consiliului Național al PSD și se vor organiza departamentele, conform Agerpres.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Național va candida fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor. Departamentele vor funcționa "ca un fel de Guvern paralel", au menționat sursele citate.

Cele două reuniuni vor avea loc la București, iar secretarul general al PSD a făcut deja invitațiile către membrii CExN și ai Consiliului Național.

Liderii coaliției de guvernare - Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu - au decis miercuri seară ca această sesizare să fie făcută, au arătat sursele citate de Agerpres.

Dăncilă și Dragnea se vor întâlni joi în biroul președintelui Camerei Deputaților.

Totodată, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, și ministrul Justiției, Tudorel Toader, se întâlnesc pentru a găsi o soluție juridică pentru deblocarea situației de de la Ministerul Transporturilor, care de joi rămâne fără ministru, au precizat sursele citate.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat miercuri că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci "de ochii lumii", precizând că nu a finalizat încă analiza propunerilor de la Ministerul Dezvoltării - Olguța Vasilescu - și Ministerul Transporturilor - Mircea Drăghici.

Și bugetul de anul viitor se află în discuția social-democraților. Duminică, liderul PSD, Liviu Dragnea, consilierul premierului Darius Vâlcov și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vor avea o întâlnire pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor, au mai arătat sursele citate.

sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9228 secunde