Guvernul se reunește în ședință pentru a discuta despre comasarea alegerilor

1158
Guvernul se reunește în ședință pentru a discuta despre comasarea alegerilor - emilboc-1323679952.jpg
Cabinetul Boc e la un pas să-și asume responsabilitatea pentru comasarea alegerilor. Liderii coalitiei de guvernare se reunesc pentru a pune la punct ultimele detalii ale actului prin care alegerile locale vor fi organizate în aceeași zi cu cele parlamentare.

Guvernul a luat în dezbatere, săptămâna trecută, proiectul de lege care prevede comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2012 și urma ca luni, după ce documentul final va primi acceptul coaliției, să se convoace o nouă ședință pentru aprobarea actului normativ.

Surse guvernamentale declarau, săptămâna trecută, pentru NewsIn, că forma finală a proiectului urma să fie depusă vineri, la Guvern. Potrivit surselor citate, documentul va fi prezentat în ședința coaliției de luni dimineață, în aceeași zi urmând să fie convocată o nouă ședință de guvern, pentru aprobarea actului normativ. Prin urmare, cel mai probabil luni, 12 decembrie, Cabinetul Boc va anunța că își asumă răspunderea în fața Parlamentului pe legea privind comasarea alegerilor locale și parlamentare din 2012.

Sursele citate au mai arătat că Guvernul intenționează să se prezinte în fața Parlamentului imediat după aprobarea bugetului de stat pe 2012. Data concretă la care vor fi organizate alegeri comasate rămâne să fie stabilită zilele următoare, perioada de principiu fiind sfârșitul lunii noiembrie 2012.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat că, pentru comasarea alegerilor, pot fi luate în calcul două variante - de modificare a legii administrației locale și a alegerilor locale sau prin adoptarea unei legi organice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7921 secunde