Guvernul reduce cu 50% impozitul pe clădirile și terenurile situate pe litoral

673
1

Guvernul României a aprobat, la propunerea MDRT, unele măsuri pentru modificarea Codului fiscal, cu impact asupra turismului.
Potrivit noului Cod fiscal, cota de impozit pentru clădirile cu destinație turistică care nu funcționează în decursul unui an calendaristic va fi de minimum 5% din valoarea de inventar a clădirii.
O altă decizie care să ajute la prelungirea sezonului turistic pe litoral este aceea de a reduce cu 50% impozitul pe clădirile și terenurile situate pe litoralul Mării Negre, deținute de persoane juridice și folosite în scop turistic pentru o perioadă de minimum 6 luni în cursul unui an calendaristic. Totodată, pentru șederea într-o unitate de cazare, consiliul local va institui o taxă hotelieră de 1% din valoarea totală a cazării pentru fiecare zi de sejur a turistului.



Comentează știrea

crys
8 martie 2012
taxa hoteliera

Brava tuturor, deci triplati taxa hoteliera, asa pt incurajarea turismului, si reduceti la 50% impozitul pe cladiri la unitatile care finctioneaza 6 luni/an. Stiti f bine ca niumeni nu-si permite sa le tina deschise mai mult de 4 luni, poate doar fictiv. Se vor produce alte ilegalitati

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3079 secunde