Guvernul Ponta IV este aproape gata. Cine ar putea face parte din viitorul Executiv

136
1
Guvernul Ponta IV este aproape gata. Cine ar putea face parte din viitorul Executiv - cinearputeafacepartedinguvernul-1418567451.jpg

Articole de la același autor

Guvernul Ponta IV va fi unul politic, format exclusiv din politicieni, singura excepție care ar putea să infirme această regulă fiind la ministerul de Externe unde independentul Bogdan Aurescu ar putea rămâne pe funcție. Ca și structură vor exista doar miniștri plini, nu va conține miniștri delegați și va avea un număr mai mic de vicepremieri.


În Guvernul Ponta IV nu se mai regăsesc miniștrii UDMR, după retragerea maghiarilor de la guvernare. Așadar, noul Guvern Ponta IV va avea în componența sa PSD, UNPR și PC, plus oameni de la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, partid care nu este însă recunoscut oficial la Tribunal sub numele de PLR, ci sub cel al Partidului Național al Mediului.


Dacă nu vor exista obiecțiuni, astăzi urmează să aibă loc audierile miniștrilor în Parlament, iar în această seară este preconizat votul în Parlament. În urma negocierilor, cei de la UNPR își păstrează funcția de vicepremier și ministru de Interne pentru Gabriel Oprea, dar și pe cea de ministru pentru Relația cu Parlamentul pentru Eugen Nicolicea.


Partidul lui Tăriceanu va fi reprezentat în Guvern de Andrei Gerea la Ministerul Economiei și Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului. De la Ministerul Economiei a fost remaniat Constantin Niță (PSD), iar la minister se vor reîntoarce Energia și IMM-urile. Ministerul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului ar urma să fie condus de Radu Stroe. Partidul Conservator va avea în continuare Ministerul Agriculturii prin Daniel Constantin, dar acesta a renunțat la funcția de vicepremier. Conservatorii au cedat și ministerul Comunicațiilor, ministrul Răzvan Cotovelea urmând să fie remaniat, pentru a obține Ministerul Educației. Acest minister se va comasa cu cel al Cercetării. La ministerul Educației sunt în cărți Sorin Câmpeanu sau Dumitru Miron. 


Ministerul Finanțelor și cel al Bugetului se vor comasa, el urmând să fie condus de Darius Vâlcov de la PSD.  Din actuala structură guvernamentală se vor regăsi în Cabinetul Ponta IV: Liviu Dragnea - vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Rovana Plumb - Muncă, Mircea Dușa - Apărare, Darius Vâlcov - Finanțe, Orlando Teodorovici - Fonduri Europene, Bogdan Aurescu - Externe, Ioan Rus - Transporturi, Robert Cazanciuc - Justiție, Nicolae Bănicioiu - Sănătate și Gabriela Szabo - Tineret și Sport. Social-democrații vor prelua Ministerul Culturii, o propunere de ministru avansată fiind cea a deputatului Ionuț Vulpescu. De asemenea, la ministerul Comunicațiilor este vehiculat numele lui Sorin Grindeanu.




Comentează știrea

Hanibal
15 decembrie 2014
joaca de-a democratia

GUVERN NOU CU POLITICIANISTI VECHI Toate partidele si guvernele care s-au perindat la carma corabiei romanesti din 1990 si pana astazi , au manifestat incapacitate si dispret fata de interesul obstesc si s-au dovedit incapabile sa realizeze ceva in domeniul modernizarii , dezvoltarii economice si prosperitatii majoritatii populatiei . Hotia , coruptia si oportunismul au ajuns sa domine viata politica si publica romaneasca . Toate guvernele au fost demagogice si politicianiste si au transformat incompetenta , ignoranta , dispretul si razbunarea imbecila in sistem de guvernamant .Recentele alegeri europarlamentare au demonstrat ca alegatorii incep sa se trezeasca si nu mai vor doar schimbarea guvernelor , ci schimbarea sistemului care le asigura partidelor accesul la putere in orice conditii indiferent de rezultatele obtinute . Astazi , ca si in trecut , guvernele nu sunt ale tarii in intregul ei , ci ale partidelor care castiga alegerile . Suntem singura tara din Europa in care schimbarea guvernelor nu schimba nimic .Nu ne intereseaza cine guverneaza , ne intereseaza rezultatele .Nu ne intereseaza cifrele din buget ci felul; in care sunt folositi banii alocati si rezultate palpabile in sanatate , invatamant , infrastructura etc . Putem fi optimisti ? NU ! Daca in 25 de ani 60 % din populatie a saracit , cati ani ne trebuie cu asemenea guverne sa scadem acest procent la cca 10 % cat este in Occident si abia dupa aceea sa urmeze o crestere a veniturilor populatiei ? Si asemnea intrebari ar putea continua in toate domeniile de activitate

Articole pe aceeași temă

Duminică, 14 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Nume noi în Guvernul Ponta
Pagina a fost generata in 0.8758 secunde