Guvernul își asumă răspunderea pe comasarea alegerilor

386
Guvernul își asumă răspunderea pe comasarea alegerilor - d020462375aa23714ba138ca922cb354-1323079225.jpg
Guvernul României își asumă răspudnerea pe comasarea alegerilor și promovarea magistraților. Decizia a fost luată în ședința Coaliției.

"Guvernul își va angaja răspunderea atât pentru proiectul legii de comasare a alegerilor, cât și pentru legea privind promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție, în baza unei decizii politice luate în ședința de luni a coaliției. Intenția este ca angajarea răspunderii să aibă loc până la Crăciun, iar data alegerilor comasate să fie decisă ulterior, prin hotărâre de guvern", au declarat surse participante la ședința de luni a coaliției, pentru Mediafax.

Ministerul Administrației și Internelor propune ca alegerile pentru autoritățile administrației publice locale să se desfășoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaților și Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului.

Potrivit MAI, organizarea simultană ar reduce cheltuielile la jumătate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.

"Având în vedere impactul negativ al costurilor alegerilor locale asupra exercițiului financiar al bugetelor locale, prin prezentul proiect se propune ca alegerile pentru autoritățile administrației publice locale să se desfășoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaților și Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului. Astfel, alegerile pentru autoritățile administrației publice locale vor beneficia de accesul la o infrastructură electorală comună (birouri electorale, liste electorale, ștampile, logistică) cu cele parlamentare", explică MAI.

Cheltuielile pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor din anul 2012 se vor suporta de la bugetul de stat.

Desfășurarea concomitentă a alegerilor generale va presupune o infrastructură electorală comună (birouri electorale, liste electorale, ștampile, logistică), iar costurile de personal ar fi înjumătățite, de la 43 la aproximativ 22 milioane de euro, ca urmare a înființării și funcționării unor birourilor electorale ale secțiilor de votare comune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Guvernul grec demisionează în bloc
Pagina a fost generata in 0.1987 secunde