Guvernul Dăncilă a picat! Încep negocierile pentru un nou guvern

444
Guvernul Dăncilă a picat! Încep negocierile pentru un nou guvern - fondguvernuldancilaapicat-1570737304.jpg

Articole de la același autor

Guvernul PSD condus de premierul Viorica Dăncilă a fost demis de plenul Parlamentului, care a aprobat, ieri, moțiunea de cenzură depusă de opoziție cu 238 de voturi "pentru" și cinci "împotrivă". Votul a fost secret, cu bile. Pentru a trece moțiunea de cenzură erau necesare 233. Așadar, din acel moment, Guvernul Dăncilă este demis și rămâne în funcție cu puteri diminuate (nu are voie să dea ordonanțe simple și OUG-uri) până la instalarea noului guvern. 


Dacă Viorica Dăncilă a lăsat de înțeles că este tristă deoarece nu știe de ce se întâmplă asemenea lucru, pentru că nu are ce să-și reproșeze, imediat după anunțarea rezultatului moțiunii, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că, deși Opoziția a reușit să dea jos Guvernul Dăncilă, nici pentru el nu este o zi fericită. 


"Coșmarul pe care îl trăiește România de trei ani a încetat. Astăzi Parlamentul României a dat jos Guvernul PSD care și-a bătut joc de România cum nu a făcut-o nimeni în ultimii 30 de ani. Nu ne bucurăm astăzi, guvernarea României este un lucru mult prea grav. Se încheie o perioadă de distrugere, de ură și divizare. Începe o perioadă de construcție, de modernizare, o perioadă în care Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului", a spus președintele PNL. 


Întrebat de jurnaliști de ce a mai dat jos Guvernul Dăncilă dacă spune că nu este o zi fericită, Orban a răspuns: "Cred că România are nevoie de seriozitate, competență, onestitate, corectitudine și de programe și proiecte raționale care să servească interesul cetățeanului". 


USR vrea anticipate. "Ne întoarcem la popor" 
La rândul lui, președintele USR, Dan Barna, a precizat că nu a votat moțiunea pentru ca în locul Vioricăi Dăncilă să vină Victor Ponta. 
"Nu am votat împotriva lui Dăncilă, ca să vină Ponta la putere. Nu am votat pentru guverne care să continue criza politică. Am votat pentru claritate și rezolvarea crizei. Privim spre viitor. Soluția sunt anticipatele. Ne întoarcem la popor, poporul are întotdeauna dreptate", a spus Dan Barna, la Digi 24. 


Și liderul PMP a avut o primă reacție după ce Guvernul condus de Viorica Dăncilă a picat. Eugen Tomac a mărturisit că adoptarea moțiunii de cenzură este o victorie foarte importantă pentru Opoziție pentru că tocmai în acest moment a luat sfârșit epoca lui Liviu Dragnea. 


"Oficial, s-a încheiat epoca Dragnea. Oameni cu viziuni diferite au demonstrat că pot da mâna pentru viitorul acestei țări. Vor fi consultări la Cotroceni. Va urma un Guvern care să reclădească încrederea românilor", a spus Eugen Tomac. 


"Se încheie o epocă proastă" 
Dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a preferat să fie ceva mai discret după moțiune, președintele ProRomânia, Victor Ponta, a declarat că este foarte bine că se încheie astfel "o epocă proastă". Mai mult, a venit chiar cu o propunere pentru foștii săi colegi din PSD, în sensul de a merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis cu o propunere comună de premier. 
"Doamna Dăncilă chiar nu era adecvată pentru funcția de prim-ministru, de lider al PSD. E bine că astăzi se încheie o epocă chiar proastă. Împreună cu colegii de la PSD, vrem să construim o guvernare bună, social democrație, să ieșim din criza în care chiar suntem. Nu pot să mă bucur, nu mă bucur că am bătut fosta echipă, dar cred că s-au bătut ei.


Oferta mea pentru foștii mei colegi de la PSD rămâne valabilă: ar trebui să ne așezăm la masă, să înțelegem că acest guvern s-a terminat, să susținem împreună un candidat comun în turul doi, pe Mircea Diaconu, să încercăm să reconstruim o guvernare. După un an, oamenii vor decide prin vot cine să guverneze", a declarat Victor Ponta, fost președinte al PSD. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9295 secunde