Guvernul a alocat bani pentru gestionarea platformei cu dosarele persoanelor cu dizabilități

224
Guvernul a alocat bani pentru gestionarea platformei cu dosarele persoanelor cu dizabilități - guvernul-1566405357.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat, ieri, o hotărâre privind cheltuielile necesare pentru implementarea Sistemului Național de Management privind Dizabilitatea, o platformă națională centralizată care va permite gestionarea dosarelor persoanelor cu dizabilități și urmărirea capacității centrelor de protecție socială.

"La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul a adoptat o hotărâre de guvern privind cheltuielile necesare pentru implementarea Sistemului Național de Management privind Dizabilitatea. Este vorba de o platformă națională centralizată, pentru colectarea, stocarea și distribuirea către autoritățile publice centrale și locale, beneficiari individuali și parteneri instituționali, a informațiilor referitoare la adulții și copiii încadrați într-un grad de handicap sau cei care sunt la prima evaluare privind obținerea certificatului", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o declarație susținută la Palatul Victoria.

El a menționat că platforma este dezvoltată în cadrul unui proiect cu o valoare totală de peste 45 de milioane de lei, din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat.

"Acest sistem va permite utilizatorilor înregistrați din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul dizabilității să creeze și să gestioneze dosarele persoanelor adulte și ale copiilor cu dizabilități, să urmărească în mod centralizat capacitățile la nivelul centrelor rezidențiale și nerezidențiale de protecție socială și să permită utilizatorilor înregistrați din cadrul Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități să aibă acces mult mai rapid la informațiile înregistrate în acest sistem informatic de la nivelul direcțiilor generale de asistență socială și protecție a copilului", a spus el.

Ieri, în debutul ședinței de Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă a vorbit despre acest proiect.

"Prin intermediul acestui sistem, cetățenii vor putea transmite solicitări către instituțiile cu atribuții în domeniu, online, fără a mai fi necesară prezența fizică la sediul acestora. De asemenea, va fi creată o evidență clară a situației dosarelor persoanelor adulte cu dizabilități, a centrelor rezidențiale și nerezidențiale, precum și a asistenților personali și a însoțitorilor persoanelor cu dizabilități", a explicat Dăncilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5574 secunde