"Guvernanții au fost mai preocupați de politică"

204

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că unul dintre motivele pentru care România nu a reușit să mențină creșterea economică se referă la faptul că nu au fost utilizate fondurile europene, punctând că guvernele au fost mai preocupate de politică decât de fondurile comunitare.


"Zona euro se află în recesiune, așa cum ați văzut, iar ideea că trebuie să fim extrem de serioși pentru a ne valorifica șansele de a avea creștere economică în anul 2013 este o idee care trebuie valorificată. În condițiile în care UE, zona euro în mod deosebit, se află în recesiune și perspectiva este ca și în trimestrul următor să rămână în recesiune, ne obligă să privim foarte realist și la situația noastră. Dacă analizăm ultimele patru trimestre, se observă cu ușurință că România a avut trei trimestre cu scădere economică față de trimestrul anterior și doar unul cu o creștere de 0,5%, trimestrul doi din 2012", a afirmat Băsescu, într-o declarație la Palatul Cotroceni.


El a subliniat că unul dintre motivele esențiale pentru care România nu a reușit să mențină creșterea economică se referă la neutilizarea fondurilor europene.


În opinia sa, guvernele au fost mai preocupate de politică decât de fondurile europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Băsescu se întâlnește mâine cu Ponta
Pagina a fost generata in 0.2885 secunde